Bäddat för trubbel - Två sjundedelar av ett liv

Patrik Forshage 00:23 8 May 2015

Genrens konnässörer associerar Bäddat för Trubbels skånsk skrammelrock'n'roll till legendariska Pål Spektrum-produktioner i Svenska Popfabriken i Klippan. Kal P Dal-slashasar älskar deras skitiga och charmerande larm, och Wilmer Pitt-nostalgiker faller på knä inte bara inför Nisse Hellbergs lilla gästspel. Men även den som inte känner någon av dessa rockmusikens pelargestalter utan bara behöver ärlig, kärnfulla och passionerad vardagsrock'n'roll utan åthävor måste älska Bäddat för Trubbel och deras tröstande ord om att "du får lov att va dålig" och att "det finns dom som säger att de inte ångrar ett skit, är de för dumma i huvet eller är det bara brist på fantasi?" Jag vet, det är bara rockn'roll, men jag kan li' de liaväl.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Billie Joe Armstrong – No Fun Mondays

Det ödesdigra året 2020 har tvingat alla världens artister att hålla sig hemma. Tråkigt på många sätt – men kul när kreativiteten tar sig riktningar som inte hade uppstått annars. Ingen har väl till exempel missat Miley Cyrus ruggigt bra rockcovers som släppts under pandemin?

Miley Cyrus - Plastic Heart

Headbanging, brötig sing-along, svett, tårar och totalt hängivelse. Allt känns tillåtet, i den råa och stämningsfulla värld som yrvädret Miley Cyrus bjudit in oss till. Äntligen har hon fått nära sina rötter och skapa sitt första renodlade rockalbum. Plastic Heart är en nostalgitripp, där hon oförlåtligt enar rock ‘n roll, punk, pop och disco i en vattendelande kollision. 

The Smashing Pumpkins – CYR

Det generösa dubbelalbumet med 20 spår är The Smashing Pumpkins poppigaste någonsin. Gruppen rör sig allt längre ifrån sina punkiga rötter vilket jag tycker är synd. Soundet må vara nytt för bandet i fråga, men vill man lyssna på den här typen av poprock präglad av åttiotalsromantiserande så finns det bättre musik.

Migi - Bättre tider

På sin debut-ep lyckas inte Migi bevisa mycket. Rapparen har precis som en annan nykomling, Macky, franska som andra- eller i det här fallet förstaspråk. Men till skillnad från Macky tar Migi inte lika tydliga influenser från den franska rapen.