Bäddat för trubbel - Två sjundedelar av ett liv

Patrik Forshage 00:23 8 May 2015

Genrens konnässörer associerar Bäddat för Trubbels skånsk skrammelrock'n'roll till legendariska Pål Spektrum-produktioner i Svenska Popfabriken i Klippan. Kal P Dal-slashasar älskar deras skitiga och charmerande larm, och Wilmer Pitt-nostalgiker faller på knä inte bara inför Nisse Hellbergs lilla gästspel. Men även den som inte känner någon av dessa rockmusikens pelargestalter utan bara behöver ärlig, kärnfulla och passionerad vardagsrock'n'roll utan åthävor måste älska Bäddat för Trubbel och deras tröstande ord om att "du får lov att va dålig" och att "det finns dom som säger att de inte ångrar ett skit, är de för dumma i huvet eller är det bara brist på fantasi?" Jag vet, det är bara rockn'roll, men jag kan li' de liaväl.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.