Baba Stiltz – Showtime EP

Sara Berg 00:00 9 Jun 2018

Det är en märklig ep Baba Stiltz har skapat. Trots att den bara består av fyra spår, är den oerhört spretig. Uppdelningen är denna: den första halvan är dålig, den andra är bra. Men så består den också av låtar som skrivits under ett par år. Showtime och Situation är funkig loungejazz med stenad sång, medan Serve och Maze vaknar till, lägger på beatsen och autotunar sången till något slags flowy robotvibe. Hade den fortsatt att utvecklas i samma riktning i några spår till, hade dessa sannolikt varit ännu bättre, nu är allting bara sådär.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.