Baba Stiltz – Showtime EP

Sara Berg 00:00 9 Jun 2018

Det är en märklig ep Baba Stiltz har skapat. Trots att den bara består av fyra spår, är den oerhört spretig. Uppdelningen är denna: den första halvan är dålig, den andra är bra. Men så består den också av låtar som skrivits under ett par år. Showtime och Situation är funkig loungejazz med stenad sång, medan Serve och Maze vaknar till, lägger på beatsen och autotunar sången till något slags flowy robotvibe. Hade den fortsatt att utvecklas i samma riktning i några spår till, hade dessa sannolikt varit ännu bättre, nu är allting bara sådär.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”