Åskväder - Åskväder

Christoffer Bertzell 19:18 24 Mar 2020

Denna svenska rocktrio från Göteborg bjuder på sitt debutalbum med en härlig flashback till The Hellacopters mer städade sound som introducerades på 2000 års High Visibility. Det är melodiskt, har bra sväng och bryter ofta in på proggig mark i peppiga arrangemang som minner om 70-talet.

Samtidigt saknar Åskväder just det som bandnamnet gestaltar, det brakar aldrig riktigt loss. Attityden och drivet som utgör själva kärnan i denna rock saknas i både riffen och sången, som med sitt snälla tonläge snarare drar åt svensk tandlöst poppig punk än rock. Chassit på denna trio är på plats, men Åskväder behöver byta ut signifikanta motordelar för att kunna konkurrera i högre divisioner.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage.