Åskväder - Åskväder

Christoffer Bertzell 19:18 24 Mar 2020

Denna svenska rocktrio från Göteborg bjuder på sitt debutalbum med en härlig flashback till The Hellacopters mer städade sound som introducerades på 2000 års High Visibility. Det är melodiskt, har bra sväng och bryter ofta in på proggig mark i peppiga arrangemang som minner om 70-talet.

Samtidigt saknar Åskväder just det som bandnamnet gestaltar, det brakar aldrig riktigt loss. Attityden och drivet som utgör själva kärnan i denna rock saknas i både riffen och sången, som med sitt snälla tonläge snarare drar åt svensk tandlöst poppig punk än rock. Chassit på denna trio är på plats, men Åskväder behöver byta ut signifikanta motordelar för att kunna konkurrera i högre divisioner.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.