Anaal Nathrakh - Endarkenment

Christoffer Bertzell 00:00 30 Sep 2020

På det elfte albumet renodlar den brittiska duon sin extrema metal-hybrid. Deras tidigare starka influenser från grindcore och elektronisk musik är nu borta och istället är det en mer slipad mix av black metal och deathcore, dock fortfarande toppad med glättiga refränger.

Men även om bandet har dragit ner på de schizofrena uttrycken, kommer fans att känna igen sig då farten och kaoset är det samma. Det manglas, gurglas, skriks och sjungs till getingriff backade av smattrande programmerade trummor som alltid. Det hela ter sig som en brutalare kombination av Notre Dame, Bleeding Through och Devin Townsend. Coolt låter det, men når inte djupare än att det upplevs som ett ljudexperiment, snarare än mörk musik.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.