Aesop Rock - Spirit World Field Guide

Morgan Storesund Skarin 00:00 14 Nov 2020

En Aesop Rock-skiva brukar betyda kvalitativ conscious rap med välproducerade beats. Det gör det även den här gången. Men här känns undergroundrapparen tröttare än någonsin. 

Aesop Rock har alltid lyckats uppdatera sitt sound tillräckligt mycket för att kännas intressant, även om det var längesedan hans raptunga hiphop var banbrytande. Förra årets Malibu Ken var inget undantag. Rocks samarbete med indieproducenten Tobacco vars minimalistiska produktion lyfte fram något nytt hos rapparen. 

Spirit World Field Guide har en mer bluesig produktion än vad vi är vana vid att höra Aesop Rock över. Men de bluesiga elementen får ingen uppfräschande effekt. Det passar Aesop Rock, så bra att hans tillbakåtlutande stil aldrig riktigt utmanas. Ingen låt är varken sämre eller bättre än den andra. Rapparen kan mer.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.