Accept - Too Mean To Die

Christoffer Bertzell 00:00 11 Jan 2021

Sedan Mark Tornillos övertagande av mikrofonen i bandet 2009 har bandet drivit på i en hög takt. Varje album har övertygat (dock inte överraskat) och få har nog faktiskt saknat originalvokalisten Udo Dirkschneider.

Gitarristen Wolf Hoffmann är numera är ensam originalmedlem i bandet, men precis som på de senaste fyra albumen är låtarna smidda i ett format med melodier som ständigt får dig att minnas deras stordagar. Det må emellanåt bli något avslaget när gubbrocken gör anspråk på deras heavy metal, samt då trötta ballader framförs. Men Hoffmanns styrande hand ser till att den musikaliska kärnan håller en relativt jämn nivå.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.