Shanti Ultimat.

Shanti Ultimat

Redaktion 08:53 26 Sep 2016

I våras öppnade Shanti sin femte (och sista) restaurang i Stockholm. Shanti Ultimat ligger på Karlbergsvägen 68 och satsar på "hälsosam bengalisk mat". Vi ansåg oss nödgade att avlägga ett besök. 

Lokalerna längst upp på Karlbergsvägen, vid Norrbackagatan, är smakfullt inredda i en före detta pizzeria. Skira tyger och rustikt möblemang som rimmar snygggt med menyer och uppläggningsfat inramas något oväntat av en spellista från Mix Megapol, men vi infogar ett stort plus i kanten för toaletten som inte bara är snygg utan även spelar upp ljud från en stökig bilkorsning någonstans i Dhaka.

Menyn på Shanti Ultimat är till skillnad från alltför många restauranger med liknande kök inte alltför lång, utan består av en handfull rätter per genre. Ett par thalirätter, några tandoori och en hel del vegetariska rätter. Vi beslutar oss för en tandoorikyckling med färskost, samt avsmakningen Tandoori Ultimat. 

Grillad tandoorikyckling med färskost.

Servicen är något vimsig, eller åtminstone ineffektiv, då personalstyrkan är fler i antalet än gästerna i lokalen. Saker glöms bort lite och flytet finns inte riktigt där. Detta räddas emellertid upp av att köket är oklanderligt, och överraskar trots redan på förhand hyfsat höga förvändningar.

Våra rätter, som visar sig vara i princip identiska, består av en härlig blandning av fräschör, fyllighet och pikant hetta. Kycklingen är perfekt tillagad, både saftig och mör och lammet lämnar inget övrigt att önska. Grönsakerna är krispiga och välbehållna både i smak och textur. Naanbrödet är perfekt tillagat och Pilauriset likaså.

Det är inte sista gången vi besöker Shantis sista restaurang Ultimat, det här är en angenäm upplevelse. 

Adress: 
Karlbergsvägen 68
Telefon: 
08 - 322 737
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre 16–23, lör–sön 13–23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!