Restaurang 12-52

admin-kollegorna 14:37 29 Oct 2003
Ibland får man intrycket av att serveringspersonal företagit sig en kurerande resa till kolonin Kodein, lydande under det sköna furstendömet Morfin, och saknar alibi för det senaste räkenskapsåret. Och vad vet vi, de kanske fortfarande högst påtagligt befinner sig på resande fot. Vi vet inte. Vi har lämnat restaurangen. 12-52 har en ung och oerfaren serveringsstyrka. Efter ett tag tar ägarinnan över serveringen. Då går det lite bättre. Krogen har också ett konstigt klientel. En man som ser ut att rita kärleksbrev med krita sitter och formar jättestora påskägg med händerna. Vi vet inte varför. Maten är roligare. Vi tar in ett par trevliga pilgrimsmusslor med sallad på gurka och fänkål. Också gödkalvbräss med kapris smakar fint. Men bäst är en kycklingleverparfait som är helt fantastisk. Varmrätterna håller inte lika hög klass. Ett ytterlår av kronhjort med risotto är lite seg och konstig, men har en fin sås. Oxfilén blir okej med lite potatispuré. Priserna är väldigt bra och skänker en välsignelse över krogen, men restaurang 12-52 är en typisk mellankrog med höga ambitioner med råvaror och kunnande som inte alltid räcker ända fram. Att The Strokes sjunger "give me some food, give me some wine, it´s almost time, one minute left, something is keff" i låten 12.51 är naturligtvis ingen slump.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Kokoo Bello

Kokoo Bello

Kokoo Bello satsar på fondue när de flesta har glömt bort i vilket förråd vi ställde sjuttiotalets fonduegrytor. Om du aldrig testat är principen som följer: ett uppvärmt kärl med ost, buljong eller olja på bordet, vari du doppar eller tillagar olika tillbehör. 

Restaurang Motorverkstan

Ett gammalt båtvarv på Djurö har blivit restaurang. Ön får äntligen sin första restaurang på 200 år. Som hämtad ur ett fotoreportage ur tidningen Lantliv breder Motorverkstan ut sig över vattnet. Interiören går i äggvitt med pittoreska vintagedetaljer, väl utvalda trämöbler och en öppen brasa.

Kalaset Strand

Två solariebruna systergestalter står för servicen den ljumma försommarkväll vi bestämmer oss för att våga oss utanför slussarna. Det börjar dåligt och trots att restaurangen knappt är halvfull får vi får vänta som om det vore högsommar.

Ankara

När man får ett fönsterbord på Ankara har man utsikt över tiggande narkomaner och en Dressman-logga från ett köpcentrum. Det är scener och bilder som på krogen är lika fördelaktigt som en våt handduk när man har badat. Men just detta är naturligtvis inte Ankaras fel. Nej, Ankara har större problem. I köket. Egentligen borde den här texten