
Restaurang 12-52

Kokoo Bello satsar på fondue när de flesta har glömt bort i vilket förråd vi ställde sjuttiotalets fonduegrytor. Om du aldrig testat är principen som följer: ett uppvärmt kärl med ost, buljong eller olja på bordet, vari du doppar eller tillagar olika tillbehör.
Ett gammalt båtvarv på Djurö har blivit restaurang. Ön får äntligen sin första restaurang på 200 år. Som hämtad ur ett fotoreportage ur tidningen Lantliv breder Motorverkstan ut sig över vattnet. Interiören går i äggvitt med pittoreska vintagedetaljer, väl utvalda trämöbler och en öppen brasa.
Två solariebruna systergestalter står för servicen den ljumma försommarkväll vi bestämmer oss för att våga oss utanför slussarna. Det börjar dåligt och trots att restaurangen knappt är halvfull får vi får vänta som om det vore högsommar.
Jensens BøfhusFilosofin bakom uttrycket "Att ge folk vad de vill ha" |