Grappa

admin-kollegorna 14:00 29 Oct 2003
Grappa ligger på bästa läge, Lilla torgs solsida, en halv trappa upp med härlig utsikt över torget. Utifrån ser det dock ut som att man tittar in i ett akvarium. Väl inne i lokalen förefaller det som om krogens skapare försökt att tänka till och skapat en formmässigt genomtänkt, ren och lite rå lokal med röda soffor, gröna väggar och vita lysrör, kanske med tanke på italienska flaggans färger. Men trots 2spännande2 inredningsdetaljer som lysrörsfotbollsplan i taket, låtsasgräs på väggarna och rostfri jättebar känns Grappa tyvärr ganska oinspirerande och fantasilöst. Att sitta i en inte alltför pyntad lokal kan vara hur skönt som helst, men när man går på restaurang skall man ju faktiskt känna sig omhändertagen av serveringspersonalen. På Grappa är det ganska lätt att känna som om man satt ensam i en vänthall med lysrör i taket och att det inte är någon som riktigt bryr sig om vad man håller på med vid bordet. Maten har vissa likheter med inredningen. Den verkar lovande när man läser om den i menyn, men när väl tallriken kommit in är det svårt att vara riktigt entusiastisk. Oxfilécarpaccio utan nymald peppar, utan kvalitetsolivolja, futtigt med parmesan men med en halvvissen ruccolabukett i mitten. Svärdfiskcarpaccio, en smakmässig tuffing, som kanske hade behövt något lite förlåtande grönsakstillbehör, göms istället under två gigantiska baguettehalvor! Pizzorna då? Äntligen en restaurang med vedeldad pizzaugn i Malmö? Nej, tyvärr. Här betyder vedeldad att det är en liten gaslåga som brinner inne i pizzaugnen. Resultatet, pizzan, är ljusår från riktiga vedugnsbakade pizzor som brukar ha en härlig touch av ved- och röksmak. Istället kommer en riktig medelpizzeria-pizza in, inte dålig, men ospännande. På det stora hela får man en känsla av en slags italiensk matlagning på låtsas. Ibland hör man elaka tungor som generaliserar och liknar Lilla torg vid Ibiza eller ett tivolifält. Om det nu hade varit så att Lilla torg var ett tivolifält så hade Grappa passat utmärkt med sin lockande snygga, spännande och crazy framtoning. Snygg yta men med etinnehåll utan substans och genuint hjärta.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Kokoo Bello

Kokoo Bello

Kokoo Bello satsar på fondue när de flesta har glömt bort i vilket förråd vi ställde sjuttiotalets fonduegrytor. Om du aldrig testat är principen som följer: ett uppvärmt kärl med ost, buljong eller olja på bordet, vari du doppar eller tillagar olika tillbehör. 

Restaurang Motorverkstan

Ett gammalt båtvarv på Djurö har blivit restaurang. Ön får äntligen sin första restaurang på 200 år. Som hämtad ur ett fotoreportage ur tidningen Lantliv breder Motorverkstan ut sig över vattnet. Interiören går i äggvitt med pittoreska vintagedetaljer, väl utvalda trämöbler och en öppen brasa.

Kalaset Strand

Två solariebruna systergestalter står för servicen den ljumma försommarkväll vi bestämmer oss för att våga oss utanför slussarna. Det börjar dåligt och trots att restaurangen knappt är halvfull får vi får vänta som om det vore högsommar.

Ankara

När man får ett fönsterbord på Ankara har man utsikt över tiggande narkomaner och en Dressman-logga från ett köpcentrum. Det är scener och bilder som på krogen är lika fördelaktigt som en våt handduk när man har badat. Men just detta är naturligtvis inte Ankaras fel. Nej, Ankara har större problem. I köket. Egentligen borde den här texten