Fredspriset - vinnaren är: Twitter!

Pontus de Wolfe 14:15 12 Oct 2012

Nu har vi haft roliga saker att vara upprörda för i flera dagar, hörni! Först började det bubbla ironiskt om pris i Fysik och Kemi och sånt där, sen blåste det upp till storm i vattenglaset då ”Yo Man” taggades över feedsen och besvarades av de som tyckte det fanns rasistiska inslag i dessa. Och idag kom så den verkliga guldglittrande bomben: Fredspriset till EU!!
   Vi har naturligtvis den svenska och norska Nobelkommittén att tacka för att ha gett oss så mycket att snacka gubb- och kärring-spit uti stugorna genom åren. Kommer ni ihåg att Barack Obama fick priset för några år sedan då han blev president? KAnske inte, för Twitter var inte så utbrett ännu som det är nu. ”Sånt som förtjänar” är svårt att finna i dessa dar.
   Så vem hade ni velat ge fredspriset till, har ni någon bra idé? Demonstranterna i Egypten? Twitter? Pussy Riot? Ni vet att en av medlemmarna blev villkorligt frigiven i förrgår va? Det fick jag inte reda på genom Twitter kan jag säga, inga som skrek ut sin glädje i versaler, ingen som firade opinionens seger över staten. Ledsen Twitter, men jag förlorar respekt för dig var gång en missnöjesvåg sköljer över dig. Du känns så himla gubbig då. Du blir som den där Media som du känner dig så stolt över att vara en folkets motpol till. Ett förstoringsglas som flyttar och kastar bort minnet så snart showen är över och katastrofen har skett. Som underhållning och en urgröpt hummer.

P

Fler blogginlägg från Pontus de Wolfe