will ferrell

Will Ferrells AMA: cowbell, hatet mot Sverige och hans stripper name

Parisa Amiri 16:44 6 Feb 2014

HUZZAH! 

Mitt i er mörka torsdagstristess med skavsår, kladdiga matlådor, svett i veck ni fortfarande inte har lyckats bli av med sen julhelgen och doften av er egen hårbotten kommer här, som jag bjuder på ibland, ett oombett glädjeämne. 

Will Ferrell, denna älskade och geniförklarade skådespelare, komiker, manusförfattare och framförallt killen jag kind of åt brunch med i somras har ställt upp i Reddits Ask Me Anything. 

Referensfesten var ett faktum. Tänkte göra en nedräkning av mina tio roligaste svar! Vågat! Och passa på att visa upp min fina gif-bank. Här:

10. Det ena av två instrument som Ferrell ensam rebrandat:

9. Kändisskvaller:

 

8. Mer SNL-historia: 

7.  Svar på livets fjärde viktigaste fråga:

6. Hans co-writer McKays dotter Pearls största roll:

5. Rövutlåtande:

4. Skitlandet Sverige:

3. Pungprotes:

2. SOM SAGT, filmen med en av mina roligaste scener i livet: 

1. Hans mörka förflutna:

Här finns hela. PEACE

Läs mer

Tre exempel på simpel skada/skrika-humor som får mig att skratta

Parisa Amiri 18:24 11 Dec 2013

Imorse såg jag då Anchorman 2 till slut, på en pressvisning. Vet inte hur mycket jag får avslöja om filmen/mina känslor då en man med sträng uppsyn och kavaj som han hellre hade bytt ut mot ett brottarlinne lyste på mig med en ficklampa när jag ägnade mig åt det misstänksamma beteendet att kolla hur mycket klockan var på min mobil. Ska se den bland fans på premiären igen, för att få skratta/skrika/applådera fritt. 

Överraskade samtliga mig själv  ingen med att skratta allra högst åt riktigt lågkvalitativ humor som t.ex. när Ron Burgundy och hans kumpaner själva skrek av skratt åt dumma saker som jag inte vågar skriva ut. Det var SMITTANDE skratt, till mitt försvar. 

Det här påminde mig om tre av mina absoluta favoritscener och hur enkla, plumpa eller direkt stötande de är:

1. Will Ferrells Elf-karaktär blir Directioners-exalterad över att tomten ska komma. Tvingade min buddy Ida att loopa den här scenen i all oändlighet när vi såg om filmen senast. 

2. Jack Blacks Nacho Libre-kollega försvarar sig med ett välriktat majskast. Älskar den här filmen villkorslöst och har sett det här klippet hundratals gånger, helt utan att överdriva. Beroendeframkallande!

3. En okonventionell metod med en skiftnyckel för att få Dodgeball-amatörer att fånga en boll. Att jag skrattar åt det här är är under all kritik. 

Läs mer

Emmys 2013 - en rambling galarapport

Parisa Amiri 17:09 23 Sep 2013

Idag firar vi EMMY-DAG! Har precis hunnit kolla färdigt, lyckats sno tio rys/gråt/skratt/spola fram-minuter här och där sen jag satte mig vid skrivbordet imorse. Swagberg - vem ANNARS - tipsade om att man med Firefox och tillägget Media Hint kan se hela sändningen hos CBS.

Den i år ovanligt sorgtyngda galan som brukar sluta upp som Modern Familys årliga företagsfest (alla anledningar att få se Sofia Vergara = goda) bjöd på flera oväntade och faktiskt oförklarliga skrällar.

Oförklarligt:

 - Jeff Daniels vann Lead Actor in Drama Series-kategorin för kladdiga Newsroom över t.ex. Bryan Cranston, Jon Hamm och Kevin Spacey.

 - Jim Parsons vann Lead Actor in Comedy Series för burkskrattsgiganten Big Bang Theory över Louie. 

 - Bobby Cannavale vann Supporting Actor in Drama Series över the imp, Aaron Paul och Mandy Patinkin-gullisen. 

Nu har vi avklarat den här biten, on to snaps och höjdpunkter (obs: Tina Fey och Amy Poehler coming up). 

Det mest spektakulära under Neil Patrick Harris ovanligt musikbefriade och i övrigt stillastående öppningsnummer, del 1: Fallon steppar med samma fysiska tafatthet vi älskat sen dag ett. 

Del 2: älskade Coco gjorde ett appearance. 

Del 3, Kevin Spacey i ett House of Cards-ögonblick. 

Del 4, dessa härskare klargjorde tidigt vilka som skulle bli de roligaste under kvällen genom att mäkta Neil Patrik Harris. 

ÄLSKAR ER DAMMIT

Får jag chansen att krypa upp för en scen för att dela ut ett pris kommer jag att göra det som en hommage. 

"Gotta go, bye", och den som fick ta emot priset de delade ut levererade kvällens, om inte årets, tal. Merrit Wever! Framförallt känd som Schmidts collegeflickvän, det här Nurse Jackie-tjafset håller jag på armlängds avstånd. 

Första tår och rys-ögonblick: när Buster Bluth/Tony Hale vinner sin första Emmy (och första nominering!!!), för sin roll som Buster 2, som nedtryckt underhuggare/blint lojal och tacksam krycka till Julia Louis-Dreyfus vicepresidentshagga i Veep (KOLLAR NI? Please do). Fick profylaxandas bort tårarna för att han blev så genuint överraskad och glad. 

Obs obs: might wanna läsa när han var och hälsade på i P3 med David Cross och jag gick fangirl-berzerk på de båda. 

Sekundärglädjetårarna blev inte lättare att svälja när hans kollegor Julia och Anna satt och torkade tårar. 

Jon Hamm gick inte dit helt i onödan, fastän hela Mad Men-produktionen gick hem Emmy-lösa för andra året i rad. Sist de vann var alltså 2011, förvisso för Drama Series OCH outstanding hair styling!

Nej, han fick dela ut pris till Lead Actress in Comedy Series...

...Julia Louis-Dreyfus! Ett genidrag i klass med Feylers trappklättring: att Tony Hale svansade efter in character. 

Till slut kom Neils dansnummer som hade varit helt onödigt om det inte vore för Sarah Silvermans insats. 

Will Arnetts spray tan gjorde ingen besviken. 

Colbert Report lyckades put an end to Jon Stewarts tioåriga Emmy-vinnarstreak och i sitt vinnarrus passade han på att tacka sin fru för att hon är "cruel and sexy". 

Den mest rörande av alla in memoriam-hyllningar, Edie Falco minns sin on screen-man.  

The reaction shot to end all reaction shots. 

Will Ferrell dök upp på scen klädd exakt som när jag sist "träffade" honom (= satt ett par meter ifrån och svettades) och i samma sällskap dessutom!

Den liverapportering jag är mest tacksam för är självklart Judd Apatows fyllebilder på sin twitter, tätt följd av drottningen av deadpan:

Denna tvillingsjäl Aubrey, som under kvällen inte våldgästade scenen EN ENDA GÅNG! 

Och var mighty fine. 

Läs mer

Stay unclassy, Parisa

Parisa Amiri 00:39 29 Jul 2013

Ni är ju bekanta sen gammalt med vilka fangirl-kvaliteter jag bär på (lex Beyoncé, lex Arrested Development-gänget) men jag tror att ovärdigheten i närvaro av gigant nådde nya höjder/bottnar när jag upptäckte vem som valt att bruncha på samma ställe som jag i lördags. Svettades, skakade, g r ä t en hysterisk skvätt, allt detta pga en överväldigande Will Ferrell med en bulle och sin familj. Vågade inte hälsa och är så glad för det, finns inte en chans att det hade slutat med annat än tragedi.

Läs mer

Anchorman 2: The Legend Continues - Trailern är här!

Parisa Amiri 16:21 19 Jun 2013

Ron Burgundy tar steget in i 80-talet! Back in the 70s fick han kämpa med konkurrerande kanaler och det här med att kvinnor plötsligt kunde erbjudas likvärdiga tjänster! Och han ville deportera kvinnan i fråga till "whore island", det här känner ni igen.

Nu är det dags för Ron Burgundy & Co (älskade Paul Rudd är med, ja) att ställas inför nästa stereotyputmaning som vit medelklassman i en mindre upplyst/för jävlig era - det här med att handskas med the black community. Han säger sånt man inte får säga! Uppför sig illa! Men är någorlunda älskvärd ändå i all sin ignorans. Hur lyckas de få oss att känna så?

Annan information från trailern: Kristen Wiigs karaktär (vill kunna skriva dessa tre ord OFTARE) är en kvinnlig motsvarighet till Brick. "I like the parts of your face that are covered with skin". PERFEKT. 

Läs mer

När Will Ferrell drar på sig en röd kavaj på Lakers-match

Parisa Amiri 15:36 14 Feb 2013

Synd, Shaq. 

Här 2011 med sin kompis John C Reilly när Lakers spelade och kisscamen slog till. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla