New Girl

In the good news department: Nick Miller i film, Louis CK och Meryl Streeps år

Parisa Amiri 12:05 26 Mar 2014

  • Dudes upptäcker polisperks

Nick Miller och Coach (nja) har gjort en film om det där förlamande ögonblicket när man plötsligt står inför den tidigare så avlägsna gränsen man satt upp med sina kompisar om när det är dags att skärpa sig. Jag och min kompis Alex bestämde när vi var 19 att vi kunde harva runt på tillfälliga jobb, på tisdagar beställa tillbringare med öl på Star Bar i Fridhemsplan och bo hemma tills vi max, MAX, var 23. Då fick det räcka. Då skulle vi plugga och bli nåt. 

Boom: jag flyttade hemifrån några månader senare, fick ett fast jobb och han har köpt en lägenhet och pluggar. Egentligen är det bara en av oss som följde planen men det är helt okej. 

Jake Johnson och Damon Wayans satte gränsen till lite väl optimistiska 30-årsåldern och när de insett att de inte bara närmar sig den utan passerat den krävs drastiska åtgärder. Men först en utvärdering av deras situation: en reklam för genital herpes. Och sen en drastisk åtgärd: de blir poliser. 

Let's Be Cops ska jag se och älska, men inte förrän den 13 augusti. 

  • Louis CK gör promo för helgens SNL
Hur håller det här konceptet med flera tagningar för er? Känner inte mer än att när det är bra är det riktigt bra.
 
Den här gången står Louis CK i kontrollrummet med Kenan och vi får äntligen se vem han är när han inte spelar karaktären "Louie". 

  • De nya rollerna för Meryl

Drottningen i våra liv, Meryl Streep, har blivit bekräftad som huvudrollsinnehavaren i en Diablo Cody-skriven film! I och med Juno blev ju Diablo Cody synonym med den sortens snappy, syrlig dialog som vi nog aldrig sett Meryl spela?

Twist: regissören är Jonathan Demme, som tidigare gjort När lammen tystnar och Manchurian Candidate. 

Något som inte lär få "vad i helvete är det här för film"-känslan att avta: Meryl går från att spela den cancersjuka, pillerknaprande matriarken i (ÄLSKADE!!!) dysfunktionella familjedramat August: Osage County till att spela en tidigare rockstjärna som efter år av att ha försummat och till slut förlorat kontakten med sin familj försöker hitta tillbaka till dem igen. Genom sitt ena barns skilsmässa. 

Vi är in for a treat. 

Men rollerna Meryl ska spela under det kommande året tyder på en trend, eller åtminstone att en gräns passerats hos castingkontoren.

Bra tillfälle att citera ur Tina Feys och Amy Poehlers Golden Globes-monolog: "Meryl Streep, so brilliant in August: Osage County - Proving that there are still great parts in Hollywood for Meryl Streeps over 60." 

Här täcker hon in hela äldre kvinna i film-spektrat: dåtid, framtid och fantasytid. 

I Suffragette, skriven av personen bakom The Iron Lady, om de engelska kvinnorna som kämpade för rösträtt i början av 1900-talet. 

I sci fi-rullen The Giver, en ice queen. 

Och i Disneys Into The Woods, en häxa som läxar upp ett urval av karaktärer plockade från Grimm-sagorna. 

Läs mer

Seth Cohen, näst bästa papparollen i New Girl, och den absolut främsta

Parisa Amiri 17:22 13 Feb 2014

De två bästa papporna som synts till i New Girl, någonsin, den fullständiga nedräkningen:

2. Seth Cohen (aka Adam Brody, och inte tvärtom) dök upp som ett ex till Jess i LA-typisk hipsterpappaskrud, för att agera medveten mjukiskille. Självklart slutar det med att han vill att Jess ska fukta hans mun. Inte bara på ett if you know what I'm saying-sätt.

1. Jess papi Bob! Spelad av Rob Reiner, denna älskvärda hög. Delad första lolplats med Winston-dissen: när Nick, nyfrälst, säger "I don't know how you get a podcast, but you should look into it."

Oss emellan: jag lägger fortfarande upp klipp på favoritscener i filmer och serier på Vine. Det känns som ett hemligt sällskap. Om ni går igång på den skiten kan ni göra mig sällskap. 

Läs mer

När Prince nästlade sig in i New Girl (eller, när Nick Miller var med i bild)

Parisa Amiri 17:25 11 Feb 2014

Den största koncentrationen begåvning på minsta möjliga yta skulle ju göra tv-seriedebut. Såhär gick det.

Det är ett Prince-avsnitt, någon var bound att dyka upp som lilablodig viktoriansk/funk-regent. 

Nick, go och bjussig, ställde upp. 

Det är ett Prince-avsnitt, någon var bound att göra den mest fulländade fan-reaktionen som någonsin fångats på rörlig bild.

Nick, idealisk som alltid, när Prince dök upp på sin hemmafest i Blade Runner-utstyrsel.

Åh, Nick, älskade turtle face. Pensionerar mitt eget kroppsspråk här och nu, det har varit en stor besvikelse från början till slut, för samtliga. 

Av oklara, ärligt talat irrelevanta, skäl hamnade Jess & Co på en fest hemma hos artisten tidigare och återigen känd som Prince bland Victoria's Secret-modeller och NFL-spelare.

Innan det hade Nick slängt ur sig att han älskar Jess, något som jag inte ens reagerade på eftersom det känts som att de var förbi den punkten sen länge, och hon återgäldade hans kärleksförklaring med: finger guns. Pang. Pang. 

Som att det inte vore nog med Jess prepubertala omognad sen gammalt, den som omöjliggör att hon uttalar ordet "penis", är hon tydligen också emotionellt handikappad. Och ska vara runt trettio år gammal?

TADA! In träder det andliga livs- och kärleksoraklet Prince som ber om att få vara i fred med Jess ett tag. En Indiska i samarbete med Maria Montazami-estetik följer, tillsammans med pannkaks- och pingismys och olika semiövernaturliga upplysningar. 

Prince dominerar en fjäril. Eterisk och elitistisk som han är. 

What's in it for Prince, egentligen? vill ni att jag svarar på. Jo, det hela slutade i en Merci-reklamssentimental konsertscen där Jess, Schmidt och övriga hjälpte kärlekskonsulten att framföra den nya låten “Don’t You Wanna Fall in Love Tonight?". Eller på korrekt Prince-lingo "FALLINLUV2NITE". 

Slutligen: fantastiskt avsnitt!
 
Det enda sura från mig är att T V Å personer svimmade i ett och samma avsnitt. Hörni. En svimning är en stretch. Två är helt oförlåtligt.
Läs mer

Dags för Prince att ta steget in i tv-serievärlden

Parisa Amiri 17:08 15 Jan 2014

Historisk bild tagen efter Princes framträdande i Stockholm på Skeppsholmen i somras, när han ska in och sussa på Grand Hotel. 

Det här med stora stjärnor inom musik och film i tv-serieform är ju ett drag som gått från lovande tendens till glädjande standard, ännu ett exempel:

Idag blev det känt att världens minsta man med det normavvikande förhållandet till sin gitarr, tidigare känd som artisten Prince, ska göra ett framträdande i tv-seriesfären. Andra februari!

På förhand sannolik serie där Prince gör en cameo: Glee? 

Den serie internet upplyst mig om att han ska dyka upp i: New Girl!

Det blir bättre. Prince har kontaktat New Girl-gänget på eget bevåg och avsnittet ska utgå från hans tydligen beryktade hemmafester PLUS det sägs att han kommer att lägga sig i Nick och Jess förhållande. Inte helt oväntat att Prince älskar att skapa drama.

Ser det här som ännu ett led i att Prince öppnar upp sig för världen, det senaste året har han bjudit på matbild på twitter, släppt en låt om uppskjuten frukost med tillhörande, pinsam video, där singelomslaget prytts av Chappelle (vad HÄNDE med honom) i full on Prince-mundering. 

Det här kräver en mini-trio-lista över celebs som spelat sig själva i tv-serier, kom MER än gärna på fler exempel:

1. Kampen med att få till flygplansscenen med Oprah i 30 Rock har tillägnats ett helt kapitel i Tina Feys måste-bok "Bossypants" och vad vi ska vara glada för att det löste sig. 

2. Mannen som presenterades för oss som en renlighetsberoende, tröjälskande familjefar i Full House visade sina Entourage-anpassade sidor i serien. Oh, Bob Saget!

3. Larry David sitter court side och lägger krokben för Shaq. Saknar Curb Your Enthusiasm. 

Läs mer

Veckans New Girl och Mindy, tydligen klädtematiserat

Parisa Amiri 19:03 5 Nov 2013

Tisdagar pingar min mobil till och visar påminnelsen "MINDY NEW GIRL" för plötsligt blev det Fox som ägde comedy blocket på amerikansk tablå, nu när NBC och de andra dramaälskande svikarna vänt oss ryggen. 

För er som ännu inte sett senaste avsnitten, här bjuder jag på en höjdpunkt ur vardera livsuppehållande produktion:

NEW GIRL: Schmidty går på maskerad som "public serpent". 

Ärligt talat tog det mig några sekunder att fatta också. 

THE MINDY PROJECT: Mindy får näsan snuten i en rosa g-string i sin walk-in-closet, iförd vad som VERKAR vara en Louis Vuitton-pyjamas buren som en vardagsskjorta. Återigen, all denna flair aint fair*.

*Ser nu vilken Fab 5 (kan inte nämna det programmet utan tillhörande "queer eye for the straight guy"-magi)-mening det var och njuter. 

Läs mer

Väntan är över, New Girl och Mindy Project är tillbaka

Parisa Amiri 20:51 22 Sep 2013

BACK TO LIFE, BACK TO (att inte leva i) REALITY

Äntligen kan vi sluta förvänta oss något av våra egna liv och börja leva genom tv-serier igen. Tisdagen bjöd på säsongspremiär av New Girl och Mindy Project. 

New Girls tredje säsong tar vid där den andra slutade, Winston är alltså fortfarande en överflödig karaktär och det är nästan som att de själva börjat parodisera hur löjliga hans storylines är - nu blir han besatt av ett pussel?

REALLY

Han skulle inte kunna bli relevant igenom om han så gjorde Schmidts mamma gravid. Annars bjuder avsnittet på fler krystade hinder för Nick och Jess relation (nästan som att de inte vågar släppa det momentum de tror finns i will they won't they-pendlandet) och en underbar jävla Schmidt. 

Hos Mindy har det däremot hänt A LOT. Som ni ser. Två andra oemotståndliga teasers från avsnittet:

BOOM

BOOOOOM

Krävdes en sista bild på Francos karaktär med vad han menar är sina discospermier. 

Grattis alla! Nästa vecka: PARKS AND REC. 

Läs mer

New Girl-nytt

Parisa Amiri 16:19 22 Apr 2013

Zooey som adorkable Elvis. Finns inget bättre än när kvinnliga kändisar vågar/får spöka ut sig och vara larviga. 

Min favoritdynamik på tv de senaste fem åren om inte någonsin. Detta samspel! 

Cece bemästrar the Nick Miller Face

Och slutligen: Nick Miller, okej, Jake Johnson återskapar den redan legendariska awkward moonwalk på panelintervju! 

Läs mer

Outfitkrock mellan FOX och NBC

Parisa Amiri 00:31 18 Dec 2012

Det som kallas ett IUS moment är för vissa människor det värsta tänkbara scenariot under en utekväll. De har uppenbarligen inte gått ut med vänner som i baren dragit upp en medhavd Törley från jackfickan. IUS moment är alltså Involuntary Uniform Syndrome, att dyka upp på fest eller annat obekvämt sammanhang där annan person dykt upp iförd exakt samma outfit. 

Skulle jag äntra en fest i någons andra handsetta i Rågsved och där se en annan stackare som för kvällen valt en identisk Bik Bok-kreation skulle jag bli smickrad. Se det som ett kvitto på att man har smak ändå. Eller bli tröstad av faktumet att man inte är ensam stildyslektiker. 

Just ett IUS moment ska jag presentera för er idag, i min bästa genre: När TV-Serier Har Saker Gemensamt. Kan behöva jobba på den titeln. 

1. I senaste New Girl-avsnittet "Santa" (Avsnitt 7, andra säsongen) går adorkable Jess på julfest(er) i denna skimrande, välformade klänning med fondväggs/presentpapperstryck. Litet bälte för att ACCENTUERA midjan som det heter, sker oftast annars med hjälp av händer i midjan på diverse röda mattor samt bylines. 

Kort om själva avsnittet: en drabbas av kass hörsel, skriker därför och detta anses vara humor <- kanske det sämsta New Girl levererat under hösten. 

2. AHA! Och i senaste avsnittet av 30 Rock, "My Whole Life Is Thunder" (Avsnitt 8, sjunde säsongen) är Jenna en psykopat i the very same klänning. För protokollets skull kan jag tillägga att 30 Rocks avsnitt faktiskt sändes först, 6 december, och New Girls den 11 december. 

Jag fattar ju varför detta kan vara ett problem för våra påhittade, ensidiga kvinnokaraktärer. Nu tänker vi inte på annat än att vi måste göra en klassisk "Vem bar den bäst?" men det är också det enda vi lånar från glansiga tabloider, så ge mig dispens bara denna gång. Utser JESS till vinnaren, enbart pga att hon ser ut att ha kortat klänningen? BOLD. 

Vad är det för flickig klänning de båda valt att bära då? Trodde först gullig Carven men är helt lost nu? Har möjligen Swanis, som ju klär sig som tv-seriekaraktärer, svar på detta? 

Läs mer

It's after labor day. I'm wearing whales.

Parisa Amiri 21:37 8 Oct 2012

"The only thing I know in this world is this belt is amazing."

Känner för Schmidty som han gör för valbältet. 

 

Läs mer

New Girl är tillbaka!

Parisa Amiri 09:03 28 Sep 2012

Schmidt.

Schmidty.

SCHMIDTY!

Mockasiner, timepieces, hajskinn, capes, tumringar, en kimono, lap dance-byxor och tootsie rolls - douchebagen vi älskar har återvänt. Ledsen Jess, men Schmidt är den största stjärnan i New Girl och det är uppenbart att manusförfattarna har tagit vara på det faktumet i andra säsongen, som inleds med en fest (med temat "DANGER") för att fira att Schmidt inte längre är "broken penis guy". 

Parker Posey gör en grov cameo som övervintrad shot girl och kanske närmar hon sig kunglig status av cameos (Jon Hamm, kungen, Betty White, drottningen) då vi även ser henne i tredje säsongen av Louie:

Enaxlat. Svårburet.

Vad ska ni ha för den här?! Är villig att ta ett sms-lån. 

"This is why they call me Bear Claw"

Har inte mycket mer att säga än att jag är fullkomligt nöjd, exalterad för tv-framtiden och:

Schmidt happens!

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla