Nöjesguidens valbevakning från Almedalen - Åkessons kladdiga kladd, Rasism eller medmänsklighet och vita män!

Parisa Amiri 11:37 3 Jul 2014
Se alla artiklar om: 

Truten igång.

Fattar ni hur roligt det här är! Tydligen är det rätt många som kollar på programmet, blir så glad. 

Igår hade vi med stjärnorna Mireya Echeverría Quezada och Maria Ramnehill för att prata om en eventuell feministisk höst och om feminismen riskerar att bli elitistisk.

Men det var framförallt dags att recappa SD:s dag i showen och fokus blev såklart att reflektera över Jimmie Åkessons nyfunna flyktingkärlek och vid vilka tillfällen hans verkliga agenda visade sig under det EN TIMME långa talet. Ni behöver inte se det nu, för vi diskuterar de mest uppseendeväckande tillfällena här:

"Kan uppskatta andra delar av världen - I andra delar av världen" är kanske det mest upprörande jag hört från Jimmie Åkesson. Och det är inget skralt utbud. 

Vi kom också fram till vilket kladd Åkesson pratade om när han anklagade Löfven för att "kladda sitt kladdiga kladd"! Tack alla som var med och röstade! Vinnarnen blev "kladdet från när två sverigevänner gnuggar sig mot varandra tillräckligt länge". Lol. 

Rasism eller medmänsklighet-leken!

Jimmie ägnade en stor del av sitt tal till att utbilda publiken i vad som är rasism och vad som faktiskt är medmänsklighet - tydligen närbesläktade saker? Och svårt att avgöra! Men endast för ett parti såklart. Så vi gjorde en lek av det hela och använde några av SD:s gamla tilltag för att hjälpa till att lista ut vad som är vad. 

Tobias Boström i Visby-natten!

Vår underbara stjärnreporter gick ut på jakt efter vita män, tydligen supersällsynt i Almedalen detta år?

Gullar Elaine Eksvärd med Sverigedemokraterna?

En klassisk twitterstorm kom och gick när Elaine berömde Jimmie Åkessons retoriska förmåga i en konversation med SD-ledaren på twitter, ska hon som retorikkonsult inte kunna skilja på politik och retorik? Eller gick hon över gränsen? 

Vi tar även upp att Pia Sundhage och Erik Hamrén fotade sig med SDU, och deras vitt skilda kommentarer när det uppmärksammades (lol IGEN på Hamréns svar)!

Hela showen! Med ännu ett inslag där Boström undersöker hur det ser ut när politikerna äntligen får känna på bostadskrisen för första gången, när de ska fixa boende under Almedalen, om att Fuglesang nekades på Surfers, Dagens Niklas Svensson och mer!

SISTA DAGEN IDAG! Kommer sakna att ha en daglig livesändning att kunna yappa i. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri