Unicorn styr housekväll på Moriskan

13:16 27 Oct 2016

På fredag den 28 oktober bjuder Unicorn in till en helkväll i housens förtecken.

Unicorns housekväll börjar med en innehållsrik afterwork. Här står mat, kortfilm och frågestund tillsammans med Anna Gavanas och Anna Östrom, författarna bakom boken DJ-liv på schemat. Det blir, vad arrangörerna kallar för, "en historisk djupdykning i Sveriges klubbkultur fram till våra dagar".

Efter afterworken kommer Gavanas och Östrom att ställa sig bakom skivspelarna för att bjuda på några väl valda. Dessutom har Unicorn bjudit in Fabian Bruhn, skivbolagschef på Aniara i Göteborg, för att också dj:a under kvällen.

Om Gavana & Anaya:
Gavana & Anaya har varit en fundamental del av Stocholms DJ-scen sedan sent 90-tal som DJs, Klubb arrangörer och skribenter. De har en bred stil som går från djupt till vågat och gör det alltid med en twist. Efter nästan 20 år bakom spelarna är de inte rädda för att blanda ljud och takter från hela världen, och självklart spelar de vinyl. Deras första "Residence" var en queer & fetish klubb, Lash mellan 1998-2003. Sedan dess har de spelat på svartklubbar, festivalen såväl som stora klubbar i både Stockholm och utomlands. Tillsammans har de nu skrivit den kritikerrosade boken "DJ-liv – Historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm" som släpptes Februari 2016. De är dessutom grundare av nätverket Sister Sthlm vilket har varit det största nätverket för kvinnliga DJs 2003-2008.

Om Fabian Bruhn:
Aniara startades 2009 i Göteborg tillsammans med Fabian Bruhn, Alexander Berg, och Nils Krogh. Aniara Recordings utmärker sig genom en melodidränkt drömsk värld. Bolaget är hem till jättar så som Geinus of Time, Dorisburg, Henrik Bergqvist, och Arkajo för att nämna några få. Dom har sedan starten erövrat världscenen med sitt sound. Med rytmen i centrum kommer Fabian Bruhn bjuda på mix av denna världsklass.

Här hittar du mer info om Unicorns housekväll. Läs även: "Stranger Things-tema på Moriskans Halloweenfest"

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!