Tidens anda – Det vi pratar om mest just nu!

Redaktion 16:37 28 Jan 2015
Hur många jackor har Swedish House Mafia i DJ-båset?

1. Livet – en indiefilm
Inget får oss att känna så mycket avsmak för tvåsamheten som ett besök på IKEA. Par som kastar lystna blickar mot varandra över berg av rivjärn och 365+-kollektionen får oss att tänka på den kanske värsta filmatiserade dejten någonsin, den när Zooey Deschanel och Joseph Gordon-Lewitt leker gift par i utställningshemmen. Usch! 
 
2. Dj:n som garderobiär
Vintern är här. Dj:ns värsta årstid. Nu väntar månader av frampressade ”javisst” och gravt förhindrad rörlighet när alla halvbekanta envisas med att fylla båset med sina fluffiga dunjackor istället för att pröjsa 20 kronor för garderob. 
 
3. Naturvinshypen är nu officiellt uppnådd
Snart kommer vi kunna avnjuta vår grumliga champagne i en bar med full fokus på denna livets dryck. Bord 13, som baren kommer heta, slår upp portarna på Engelbrektsgatan snart. 
 
4. Likaså veganhypen…
Nu öppnar två (du hörde rätt, två stycken!) nya restauranger hängivna till vegetarisk och vegansk mat i februari. Vegetariska krogen Sájvva, som kommer fokusera på svenska råvaror med internationella influenser, slår upp portarna på Värnhem och The Vegan Bar, en vegansk restaurang med fokus på veganska burgare öppnar i Jetzt gamla lokaler på Möllan. Woho!
 
5. Den så kallade ”klubbdöden”. 
Folk tycks inte sluta klaga över Malmös klubbdöd. Vi börjar tro att det inte längre handlar om bristen, om den nu finns, på saker att hitta på utan bara en ganska trist inställning och ursäkt till att hålla sig inne. Att prata om ”klubbdöden” och diverse andra gamla spaningar hamnar hädanefter på utelistan.
 
6. Justin Bieber-bulan
Först gick rykten om Justin Biebers ”storlek” som först påstods vara falsk och sedan sann. Till slut gick det så långt att tidningen Gawker skrev en megaartikel där de gick igenom alla existerande bilder på Justin Biebers bula. Vi vet inte varför, men vi känner att det här är en väldigt viktig fråga. 
 
7. Doc Lounge tillbaka på Babel 
Nöjesguiden-favoriten och vardagsklubben Doc Lounge drar igång för säsongen. Särskilt mycket ser vi fram emot visningen av dokumentären NAS: Time Is Illmatic om en av hiphopens största ikoner. 
 
8. Att följa någon på Facebook 
När en vänförfrågan inte är motiverad, verkar vissa ta till ”följa”-knappen på Facebook. Ett subtilt iakttagande likt när du upptäcker att någon med ett grin råstirrar på din spegelbild i bussens fönster. Dags att gå igenom säkerhetsalternativen en gång till.   
 
9. Istappsångest
Detta att avspärrningarna på trottoaren är där för att knivar av is kan falla ner från tak och rakt ner i våra huvuden. Nej, nej, nej.
 
10. Farliga droger med töntiga namn
”Spice”, ”Doktor Död”, ”Rosa Superman”. Vad är detta, en dålig sci-fi-rulle? Vad hände med att dö i en heroinöverdos som på den gamla goda tiden?
 
Bubblare: Ingen fika – alla dricker öl, dejta på Quizkampen istället för Tinder, Leonardo DiCaprios leverne, Coachellas avsaknad av kvinnliga akter, rotselleri, Oculus Rift som douchebagmarkör?
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2015.