Sveriges coolaste jobb: Amuse

Redaktion 10:55 9 Sep 2019
På företaget Amuse där Diego Farias är vd och medgrundare anställer man folk som vågar drömma om förändring, och är villiga att arbeta för det.
 
Startupbolaget Amuse är såväl en teknikplattform som ett skivbolag. Diego Farias är vd och medgrundare. 
 
Berätta om din arbetsplats?
– Vi sitter i ett tvåvåningskontor med utsikt över Karlbergskanalen. Nedervåningen som vi fick tillgång till nyligen brukade vara en svartpokerklubb. Vi har en del ytor dedikerade till häng med pingis och PS4, och stora öppna arbetslandskap där folk jobbar.
 
Hur ser personalstyrkan ut?
– Vi är cirka 45 pers i Stockholm. Det största teamet i Stockholm är vårt produkt- och techteam som består av 20 personer. Vi blandar teknik och labelbusiness vilket skapar en skön blandning av människor.
 
Vilken typ av kompetens letar ni efter just nu och inom den närmaste framtiden?
– Vi letar precis som många andra efter utvecklare men håller alltid dörren öppen för grym talang oavsett vad deras bakgrund är.
 
Hur bär man sig åt för att få jobb hos er?
– Vi anställer folk som vågar drömma om förändring och är villiga att jobba hårt för att åstadkomma den, och som antingen redan har den skillset som vi letar efter eller som skulle kunna nå dit med vår hjälp.
 
Vad bör man plugga?
– Många av oss saknar formell utbildning men har formats på olika bolag och lärt oss saker som man kanske inte kan få på en högskola eller universitet. Med det sagt finns det vissa roller där en utbildning är superviktig.
 
Om du skulle ge några råd till en person som ska sätta sig i skolbänken idag, vad skulle det vara?
– Hitta ett spännande extrajobb. Inget knäcker att lära sig hur det är att jobba med andra, hur det funkar på arbetsplatser och hur det är att ha en tuff dag på jobbet som man ändå måste kämpa sig igenom.
 
Har det här alltid varit målet för dig?
– Jag har aldrig haft ett långsiktigt mål. Har aldrig drömt om att ha något av jobben jag haft, men varit sjukt glad över att ha haft dom.
 
Har du en plan-b ifall allt inte riktigt skulle gå som du hade tänkt dig?
– Nej. Jag kommer göra allt jag kan för att Amuse ska lyckas och tänker inte på andra scenarion.
 
Har du något okonventionellt karriärråd?
– Jag vet inte om det finns sådana? Jag växte upp med arbetarklassföräldrar och hade ingen annan referensram än att jobba hårt. Mitt första jobb var som städare på SJ och allt eftersom har jag lärt mig att intressera mig för mitt jobb och omvärlden och genom det förbättra mig själv och mitt jobb. Tanken att allt kan bli bättre genom att man blir smartare och jobbar hårt har tagit mig dit jag är idag.
 
Finns du något du vill göra, som du ännu inte gjort?
– Det förutsätter jag!
 
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!