Lär känna En kvinna i karriären på djupet

Redaktion 14:14 14 Feb 2020

Nöjesguidens nya bloggare Isabell Berglund Schmidt skriver om sitt liv som kvinna i karriären i en blogg med samma namn. 

Under hela Isabells uppväxt var hon fast övertygad om att det var hon som skulle ta över familjens företag och leda det med säker hand in i framtiden. Så blev det inte. Hennes lillasyster Theresa menar att om inte hon funnits så skulle Isabell säkert fått ta över och pappa menar att det blir ”roligare så här”.
– Jag hade såklart kunnat bli bitter men det är inte riktigt min stil. En gång läste jag om en kvinna som lärt sig spela tennis utan armar och jag kände direkt – så vill jag också vara. Armlös men inte hopplös.

Isabell startade sitt egna företag istället, Sunshine PR, och har lärt sig ett och annat på sin resa. På bloggen kommer hon att dela med sig av sina bästa karriärstips och dessutom ge en inblick i mitt liv som egenföretagare.

Du har under din relativt korta bloggkarriär redan fått mängder av läsarbrev, det verkar vara ett ämne som engagerar? 
– Ingen är gladare än jag, men om jag ska vara ärlig så hade jag det lite på känn. Nästan allt jag tar mig an brukar bli framgångsrikt. Det enda jag ärligt talat kan säga har floppat var mitt bröllop. Jag trodde verkligen att jag skulle hitta en fästman till det utsatta datumet, men efter nästan 50 anställningsintervjuer med potentiella makar gav jag upp. Men det ledde mig också till att starta Me&Who – en app där vi arrangerar äktenskap mot ersättning. Den har fått jättemycket uppmärksamhet, särskilt i Indien. Skoj!

Din vardag verkar minst sagt hektisk. Hur gör du för att "stressa ner”?
– Ja, det är väldigt mycket just nu. Möten, möten, möten. Mail, mail, mail. Jag försöker att undvika saker som börjar på just bokstaven ”M” när jag stressar ner och hoppar direkt till bokstaven ”N” istället: Nebbiolo, Netflix och Net-a-porter.

På senare tid har man även fått möta din praktikant Lisen. Vad har du själv för erfarenheter, goda och mindre bra, av praktik?
– Jag har faktiskt själv aldrig varit praktikant, mest för att jag har svårt att identifiera mig som någon som jobbar utan att få betalt.

Får dina praktikanter betalt?
– Kanske inte i pengar, men jag kan lova att med mina kontakter och erfarenhet så kommer de att lyckas mycket bättre än om de får nån skitlön på 35 000. 

Om du skulle ge tre råd till en Nöjesguidenläsare som går i tankarna kring att starta eget, vad skulle du lämna denne med för visdomar? 
– Rensa ut dina pengar. Om du har gamla pengar på ditt konto så avger dom dålig energi. Använd upp dom så får du plats för nya med ren, positiv energi. Jag ser till att rensa mitt konto minst en gång i månaden och det kommer nya hela tiden. 

– If you can dream it, you can do it. Därför skulle jag rekommendera att sova jättemycket. Tidningsbossen Ariana Huffington rekommenderar sömn som framgångsrecept och även min mamma sov otroligt mycket under den tiden hon levde. När hon dog hade hon nästan 700 par skor i sin garderob och det var i princip det enda hon pratade om mot slutet. #goals.

– Var på kontoret så lite som möjligt. Då signalerar du till dina anställda att du är ute och fixar nya uppdrag vilket leder till att du upplevs som en chef som bryr sig om företaget och de som jobbar för dig.

Du hittar Isabells blogg på blogg.ng.se/kvinnaikarriaren.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!