Stockholmspriset 2014: Nöjesförbättrare

Redaktion 11:27 12 Dec 2014

Stockholmspriset 2014

Här är det absolut bästa Stockholm hade att erbjuda under 2014 i kategorin Nöjesförbättrare. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2014 här.

Yard

YARD 
Förmågan att på så kort tid, med så små medel arrangera en festival som känns så lyxig är värd beröm. På samma gång hemgjort trevlig och internationellt gångbar – med sina både smala och imponerande breda bokningar gjorde YARD sensommaren till en trevligare tid.

Elefanten

Elefanten 
I ordet nöjesförbättrares sanna betydelse finns det en inneboende vilja att göra staden lite roligare för alla oss som bor i den. Det är precis vad Gatmat har åstadkommit med Matparken Elefanten på Brunkebergs torg. Från juli till september såg de inte bara till att vi kunde äta gott på den tidigare döda ytan, de gjorde det dessutom roligt. Med hjälp av handplockade artister och dj:s blev Elefanten en fröjd för såväl öra som gom.

Cyklopen

Cyklopen 
2010 började arbetet med att bygga Cyklopen efter att kulturhuset brändes ned 2008, och efter tre år av volontärarbete stod Högdalens nya kulturnav klart den 21 september 2013. Cyklopen har sedan dess blivit en plats för alla, oavsett om de varit konstnärer eller papperslösa, och anordnat allt från södra Stockholms bästa fester till nyktra nattkaféer. Cyklopen är ett levande bevis på att kultur kan vara till för alla, och att klubbar kan drivas med ett gott syfte – utan kommersiella intressen.

Samtliga nomineringar finns att hitta här. Stockholmspriset delas ut den 20 december.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar