Stockholmspriset 2013: Nöjesförbättrare

Redaktion 14:37 30 Jan 2014

Nu är det offentliggjort vilka som kan vinna vårt Stockholmspris – här är de nominerade i kategorin nöjesförbättrare.


Redline Recordings 

Stors Shere Khan XIII? Linda Piras Matriarken och SVT Play-serie? Akis trippelplatinasäljande När solen går ner? Artisternas ständiga turnerande i olika konstellationer under året? Mohammed Alis fortsatt viktiga politiska aktivism?  Salazarbrödernas mästerliga producerande och omtalade SVT-dokumentär? Listan på antal sätt personerna som utgör Redline har dominerat 2013 på kan göras hur lång som helst. 

Hej och grattis Salla Salazar! Hur ska Redline toppa 2013?
– Vi ska släppa fler skivor än 2013 samt jobba hårdare. 2013 var uppvärmning!

Ni är så bra på att få ut era budskap via Instagram, Facebook och Twitter, sådant som PR-människor fakturerar stora summor för. Hur lyckas man nå ut till så många?
– Genom att ha personlig kontakt med alla journalister, dj:s, artister, programledare, fans, hatare och så vidare. Jag tror också att folk följer oss för att vi bjuder in dem i våra liv och de får vara en del i utvecklingen. Vi är ofta först med olika idéer som andra tar efter. Redline är underhållning för barnen.


Lydmar Live

I somras förvandlades en vanligtvis roséindränkt uteservering till ett självklart tillhåll för musikälskare och soldyrkare. Lydmar Live bokade varje vecka stora och små akter, gamla favoriter och nyhypade artister och vi fick se alla från Pharoahe Monch och Gavlyn till Rikard ”Skizz” Bizzi och Thundercat. Men den allra störst bedriften var att de lyckades göra tisdagarna, veckans mest meningslösa dag, till något att se fram emot. 


Dramaten& 

Mer än att vara ett sätt att fördjupa sig i en pjäs före och efter föreställningen vill vi uppmärksamma Dramaten& för att de har varit orädda för att politisera samtidskonsten. De har vågat ta i några av samtidens mest brinnande frågor och har via sina samarbeten visat hur en stor, anrik kulturinstitution kan kollaborera med mindre och nyare. På såsätt har de demokratiserat kulturen och hjälpt till att bryta människors uppfattning om vilka som hör hemma i vilka rum.

Listan över alla nominerade finns här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!