Sminkösen Emma Veronica om Linda Piras "Knäpper mina fingrar"

10:09 24 Jan 2014


Emma målar nagellack på Linda Piras tänder. Bild från Emmas blogg.

Den splitternya videon till Linda Piras klubbiga Knäpper mina fingrar badar i UV-ljus, och Linda och hennes dansare ser ut att ha badat i UV-smink. Fast på ett snyggt sätt. Vi pratade med videons sminkös och hårstylist Emma Veronica Johansson om brittiska tänder, sprejlim och videoinspelning som kolloverksamhet.

Här premiärvisar vi videon, tillsammans med en intervju med Linda själv.

Berätta om ditt jobb med videon!
– Det var regissörens idé att vi skulle använda UV-smink. Det var lite meckigt, jag brukar inte direkt sitta hemma och testsminka men nu satt jag skitlänge, jag köpte en UV-lampa och testade hundra olika saker för att se hur det funkade.

Och håret?
– Jag gjorde en Frida Kahlo-peruk till Linda dagen innan, med donuts och löshår och en mexikansk mask, nån 80-talshårsnodd, sprejlim…

När vi pratade övervägde du att bara smeta UV-läppstift över alla ansikten eftersom allt smink ändå var likadant. Gjorde du det?
– Nej, men jag fick göra touch-ups hela tiden. Om de behövde Linda om trettio minuter och jag gjorde i ordning henne så att hon var klar efter trettio, och det dröjde tjugo minuter till, var jag tvungen att lägga om hela sminket. Och det hände hela tiden, på alla. 

Dessutom hade du nagellack på allas tänder. Varför?
– De lyser inte vitt i UV-ljus utan blir helt grumliga, det ser ut som att man har brittiska tänder, levt på te med socker och bacon hela livet. Jag gick omkring med min UV-lampa bland allt mitt smink och alla nagellack för att se vad som lyste, och då lyste något blekningslack av bara helvete, så jag testade det på mina egna tänder. Det torkade direkt, och sen satt det fast tills jag skrapade lite. Men alla trodde att det var något tandlack och blev jätteglada, tills jag sa att det var för naglar.

Tog inspelningen lång tid?
– Jag var där sju på morgonen, och vi var klara elva på kvällen. Men det är så himla roligt att jobba med musikvideos för man blir ett sånt team, man jobbar så himla hårt och hela tiden, det blir som att åka på kollo med folk. Man kommer varandra nära på en dag för att alla jobbar så hårt.

Se videon till Linda Piras "Knäpper mina fingrar" här

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!