Slagthusethärvan for dummies

17:12 21 Aug 2017

Nej, nöjesinstitutionen i Malmö har inte gått i konkurs – detta har hänt.

I helgen kunde man i Sydsvenskan läsa om att "Nöjesjätten Slagthuset begärs i konkurs". För stunden ligger denna ursprungsartikel låst bakom betalvägg, vilket skulle kunna få en oinitierad läsare att tro att Slagthuset de facto har konkat. Så är inte riktigt fallet.

Nämnda konkursbegäran kommer nämligen inte från Slagtkastellet (företaget som driver etablissemanget) själva, utan från teknikleverantören Tune AB som under flera års tid sålt ljud- och ljusteknik till Slagthuset. Den bakomliggande orsaken till den konkursansökan som Tune skickade in påstås vara att Slagtkastellet står dem i skuld med över 600 000 kronor i obetalda fakturor.

I ett pressmeddelande skriver Slagthusets ledning att de bestrider Tunes konkursansökan "med full kraft" och passar samtidigt på att kalla den för "obefogad".

– Slagtkastellet är inte på obestånd och de krav som påstås ligga till grund för ansökan är felaktiga i sig och därutöver föreligger motkrav från Slagtkastellet som är på betydligt högre belopp vilket nog är en av anledningarna till att konkursansökan överhuvudtaget gavs in och att så gjordes under sommaren. Det olyckliga var just att ansökan lämnades in mitt under semestern vilket gav oss dåligt med tid att informera om och bemöta motpartens påståenden varför en första förhandling ändå kom att sättas ut.

Slagtkastellet kommer nu att ta ärendet vidare tillsammans med sina jurister. Samtidigt har förhandlingen i tingsrätten skjutits upp en vecka för att alla inblandade ska hinna läsa in sig på de nya handlingarna som Slagtkastellet och Tune AB presenterade i dagarna.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!