Skarsgård ersätter Henriksson i Tröstrapporter

11:59 10 May 2022

Krister Henriksson och Alex Schulman blev osams. Nu tar Gustaf Skarsgård över rollen.

Premiären av Alex Schulmans Dramatenföreställning Tröstrapporter sköts upp två gånger på grund av pandemin. Sedan ställdes den in helt och hållet, enligt Schulman på grund av att Krister Henriksson var "svår att jobba med". Men nu ska föreställningen sättas upp i alla fall. På tisdagen skickade Dramaten ut ett pressmeddelande om att Gustaf Skarsgård ska läsa monologen istället för Henriksson.
– Jag är väldigt glad att han vill spela Tröstrapporter.  Jag har alltid tänkt, när jag ser honom i filmer eller på scener, att det ser så lätt ut för honom, allt han gör är så melodiöst och sömlös, säger Alex Schulman pressmeddelandet.

I det senaste avsnittet av Alex & Sigges podcast berättade Alex Schulman att den nye huvudrollsinnehavaren är en person som han och Sigge skämtat om i podden. Men nu verkar stridsyxan begravd.
–Jag hade inte trott att det skulle bli en monologföreställning som drog mig tillbaka till scenen. Mycket av det jag saknat med teatern är just att vara en del av en ensemble. Men texten var helt enkelt oemotståndlig, och det är oerhört spännande att få utforska den tillsammans med Alex, säger Gustaf Skarsgård.

Tröstrapporter har premiär den 16 september. Biljetterna släpps den 12 maj.

Läs även: "Alex Schulman: Det har aldrig varit roligt att göra podden".


 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!