Rockbonden återvänder

Redaktion 21:33 16 May 2022

Indierockens svar på Farmen är tillbaka för en ny säsong. 

Den 10 juni slår Amasonerna Amanda Bergman och Petter Winnberg upp logportarna hemma på gården i Näckenbäck och bjuder in till ännu en omgång av den omtyckta konsertkoncept Rockbonden. Musik spelas av paret själva tillsammans med deras närmaste musikervänner. På lineupen för denna sommar står artister som bland andra Moonica Mac, Mapei, Thomas Rusiaks och Fredrik Okazaki nybildade grupp MOR, countryartisten David Ritschard samt förra årets stora soulgenombrott Hannes. 

Amanda och Petters hemmasnickrade konsertkoncept utanför Avesta nominerades till Årets arrangör på Dalecarlia Music Awards 2022 och Årets Live på Manifestgalan 2021. Sedan Rockbonden startade på den lilla gården hemma hos Bergman och Winnberg under pandemin har artister som Sarah Klang, First Aid Kit, Alice Boman och The Tallest Man On Earth spelat sina låtar på den provisoriska scenen i gårdens lada. Tidigare har arrangemanget genomförts i mindre skala på grund av restriktioner men i sommar blir utrymmet generösare, antalet speldatum fler och aktiviteterna på gården mer fysiska.
– Vi såg somrarna 2020 och 2021 lite som en testomgång men i år är vi både mer ruttade och mer taggade. I sommar satsar vi på att besökarna förutom musik också ska få chansen att uppleva lite mer av vår gård med alla djur och den vackra miljön och få en inblick i de metoder vi använder i lantbruket och varför vi valt att just dessa. 

Paret har även en egen agenda med Rockbonden. 
– Det är vår enda chans att hänga med folk, efter midsommar sätter höskörden igång så då kommer ingen se skymten av oss, säger Amanda Bergman. 

Det regenerativa jordbruket Rockbonden ligger cirka 25 minuter från både Sala och Avesta där där finns några hotell. När det kommer till boende i trakten ligger Falkuddens Camping på cykelavstånd och hyr ut små stugor och cykel. Getgården ligger cirka 6 km från gården och hyr ut ett hus via airbnb.

Rockbonden återkommer med konserter flertalet helger under sommaren 2022 med start i juni och fram till september, med paus för skörd samt Amasonspelningar i juli. 

HÄR ÄR SAMTLIGA KLARA ARTISTER 

3 juni – Dungen och Many Voices Speak
10 juni – MOR och Hannes   
11 juni – Moonica Mac och Ebo Krdum
18 juni – David Ritschard och Rockbonden Allstars

Fler datum och artister tillkommer. Läs mer på rockbonden.com. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2022.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!