Meny
  • Hem
  • Recensioner
    • Alla recensioner
    • Musik
    • Film
    • Krog
    • Spel
    • TV
  • Bloggar
    • Alla bloggar
    • Bloggbevakning
    • Break The Internet
    • Clara Henry
    • Hanapee
    • Kristin Zetterlund
    • Marcus Berggren
    • Pelle Tamleht
    • Simon Strand
    • Slaktarn
    • Vad blir det för rap?
    • Pers Politik
    • Den Kassa Drottningen
  • Artiklar
    • Alla artiklar
    • Blandat
    • Debatt
    • Döskallemästerligt
    • Feature
    • Film
    • Intervju
    • Karriär
    • Klubb/Konsert
    • Konst
    • Krog
    • Krönika
    • Litteratur
    • Media
    • Mingel
    • Mode
    • Musik
    • Nöjesguidad
    • Resor
    • Samhälle
    • Scen
    • Skönhet
    • Spel
    • Sport
    • Tävling
    • Teknologi
    • Tidens anda
    • TV
    • Vuxenguide
  • Om oss
    • Annonsering och Samarbeten
    • Annonsspecifikationer
    • Koncept och Cases
    • Redaktionen
  • Musik
  • Film
  • Karriär
  • Konst
  • Krog
  • Klubb/Konsert
  • Litteratur
  • Podcasts
  • Mode
  • Scen
  • Spel
  • TV
  • Webb TV
  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Artiklar
    • Klubb
    • Krog
    • Mode
    • Musik
    • Spel
    • Mer kategorier
  • Recensioner
    • Musik
    • Film
    • Krog
    • Spel
    • TV
  • Bloggar
ANNONSSAMARBETE MED: ICE IN A BOX
Läs mer om hur Nöjesguiden jobbar med sponsrat innehåll.

Nytt isföretag i Stockholm med inriktning på klar-is till restauranger

Redaktion 08:57 21 Feb 2022

ICE IN A BOX grundades i Stockholm 2020 av Ludvig Brannäs. Företaget har på senare tid börjat specialisera sig på klar is och därmed införskaffat sig en del restaurangkunder.

Foto: Tweed Bar

Stockholm saknar i dagsläget en helhetsleverantör av is, hävdar Ludvig Brannås.

Varför är det viktigt med klar is?
– ”Fryst vatten” tänker många när de tänker på is, vilket förvisso är helt korrekt. Men det är skillnad på is och is - vilken typ av is just du behöver beror helt på vad du ska använda den till. En fin drink med högkvalitativa ingredienser behöver förstklassig is. Vi tillverkar vår klar-is med en metod som kallas ”directional freezing”, vilket betyder att vattnet fryses enbart från ett håll. Detta resulterar i att isen blir kristallklar, då ämnen såsom gaser och mineraler avlägsnas.

Varför gör inte restaurangerna klar is själva?

– Det finns några få cocktailbarer som gör sin egen klar-is. Då handlar det generellt om små mängder. Tillverkning av klar is i stora volymer kräver mycket utrymme och är tidskrävande. Därför kan inte restauranger själva tillverka klar is, utan måste köpa is från leverantör.

 

 

Stad: 
Riks
Kategori: 
Blandat
Tweet
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Mest läst
1. Krogrecension: Tengu
2. Adam/Albin stänger
3. Pompettes vinfest är tillbaka
4. Då har Halva Malmö premiär
5. Silly season på Konstnärsbaren
Mest läst
1. Då har Halva Malmö premiär
2. Krogrecension: Barnet
3. Lemonad för vuxna
4. Lykke sätter betyg på Instagram v.24
5. Här är årets sommarpratare 2025
Mest läst
1. Då har Halva Malmö premiär
2. Lemonad för vuxna
3. Krogrecension: Solidar
4. Lykke sätter betyg på Instagram v.24
5. Här är årets sommarpratare 2025
Senast
1. Adam/Albin stänger
2. Krogrecension: Tengu
3. Då har Halva Malmö premiär
4. Lykke sätter betyg på Instagram v.24
5. Så blir din festivalsommar
Senast
1. Då har Halva Malmö premiär
2. Lykke sätter betyg på Instagram v.24
3. Så blir din festivalsommar
4. Festivalguiden 2025
5. Doomedagen är här – igen
Senast
1. Då har Halva Malmö premiär
2. Lykke sätter betyg på Instagram v.24
3. Så blir din festivalsommar
4. Festivalguiden 2025
5. Doomedagen är här – igen

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Signa upp mig

Senaste skivrecensioner

  • Diza Guava – Autokritik
  • Serpentwithfeet – Grip
  • Idles – Tangk
Se fler

Senaste filmrecensioner

  • The Bikeriders
  • Blink Twice
  • Ett riktigt jobb
Se fler
Krogrecension

Tengu

Krog

Adam/Albin stänger

Krog

Pompettes vinfest är tillbaka

TV

Då har Halva Malmö premiär

Krogrecension

Barnet

Krog

Silly season på Konstnärsbaren

Krog

Lemonad för vuxna

Krogrecension

Solidar

Mest läst

Tillbaka
Fler inlägg

Senaste numret som PDF

Nöjesguiden är partipolitiskt obunden, men du kan alltid lita på att vi brinner för jämställdhet. Vi är annonsfinansierade men det redaktionella innehållet är just det – 100% redaktionellt. Vi tror på den goda smaken och vår publicistiska tanke lyder som följer: Vi vill guida dig till det bästa nöjet.

Ansvarig utgivare: Jonas Källgren

Om Nöjesguiden

  • Annonsering och Samarbeten
  • Annonsspecifikationer
  • Koncept och Cases
  • Redaktionen
  • Integritetspolicy

info@ng.se
Faceboook
Twitter

Adress

Nöjesguiden Stockholm
c/o Brygghuset
Norrtullsgatan 12N
113 27 Stockholm

Nöjesguiden Göteborg
Arsenalsgatan 6
411 20 Göteborg

Nöjesguiden Malmö
Lilla Torg 1
211 34 Malmö