Nöjesguidens favoriter vecka 33

12:03 19 Aug 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Lennixx

Duon som består av Andrea Kallström och Hanna Larsson har släppt musik sedan 2018, men ännu inte riktigt slagit igenom vilket förvånar mig. Minute är den första singeln på två år och den första från ett kommande album som väntas i början av nästa år. Producent är Joel Malka som nyligen producerat musik till Sabina Ddumba. Soundet är inspirerat av R&B och tidsmedveten neosoul.

Esther

Wander är den andra EP:n från Esther. Den nya musiken är mer poppig och har en annan lätthet i sig, men samma finstämda experimentlusta och särpräglade sound. Det enda dåliga är att den bara är fyra spår lång, varav två nya. Hoppas det kommer något längre snart.

H.B. Nielsen

I oktober släpps det andra albumet från H.B. Nielsen och i dag kommer singeln Fever Dream. Musiken är akustisk och avskalad med ett drömskt skimmer. Soundet befinner sig någonstans mellan svensk singer-songwriter och americana, bland förebilderna finns José González och The Tallest Man on Earth.

Nick Hakim

Happen är årets första singel från Nick Hakim. En intimt atmosfärisk låt som har en mjukare framtoning än hans tidigare musik. I oktober kommer hans tredje album, som han själv beskriver som en samling kärlekslåtar, så kanske blir den mjukare sidan en genomgående röd tråd. Inte mig emot.

Kräm

I dag släpps debutalbumet från bandet Kräm som debuterade så sent som i år. Indierock på svenska börjar bli rätt sällsynt, därför är det alltid kul när nya akter dyker upp. När ska vi fira livet heter den nya tolv spår långa samlingen.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!