Nöjesguidens favoriter vecka 22

12:00 3 Jun 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Wy

Malmö-duon Wy bestående av Ebba och Michel Gustafsson Ågren gör melankolisk och kaleidoskopisk indie. Samtidigt som parets musik är väldigt intim har den ett poppigt framåtdriv. Deras nya låt High score är årets andra singel och deras EP kommer redan om två veckor.

Seinabo Sey

Seinabo Sey har återupptäckt kärleken för musiken. Det har resulterat i ett nytt album som väntas senare i år. Nu släpper hon dubbelsingeln Blessed/Black Star, som är fullpackade av nya ljudbilder från r’n’b, reggae och old school hiphop. Båda låtarna är nostalgiska och blickar tillbaka till Seys tonårs stora idoler, bland annat Mos Def som hon tagit inspiration från på den egenskrivna Black Star där hon freestylat fram texten. Det nya soundet sitter som en smäck, hoppas vi får höra mer av denna sida.

Yeah Yeah Yeahs

Det har gått nio år sedan Yeah Yeah Yeahs släppte ett album, och nu är de äntligen tillbaka med ny musik. Spitting Off the Edge of the World är den första singeln från deras kommande album som släpps i slutet av september. Låten är ett samarbete med Perfume Genius och blir det första spåret på skivan. Den pampiga låten leder oss in i ett nytt musikaliskt universum.

Myie

20-åriga Myie debuterar i dag med sin singel Feel Real. Låten är den första från ett album som kommer senare i höst. Musiken är gitarrdriven och drömsk sovrumspop. Ett intressant första smakprov som låter lovande.

Boerd featuring Stella Explorer

Med sitt arv från både den klassiska musiken och den elektroniska scenen gör Boerd eftertänksamma och atmosfäriska ljudlandskap. På den nya singeln Stay har han samarbetat med Stella Explorer och dessutom använt sig av en hel stråkorkester.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!