Nöjesguidens favoriter vecka 20

17:00 19 May 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Demekech

Agnes Demekech Hedlund debuterade för två år sedan, men efter ett EP-släpp har det inte kommit någon ny musik. I veckan släpptes Happy If I Stay Around, som enligt artisten handlar om att vara “skiträdd för att vara ensam”. Influerad av r’n’b bygger Demekech behagligt drömska ljudlandskap med tydligt framåtdriv.

Zikai

2021 tog Zikai hem Grammisen för årets soul/r&b. Sedan dess har hon arbetat med att ta fram ett nytt sound. Det första smakprovet är Super 8. “Jag döpte den till Super 8 eftersom att jag under sessionen föreställde mig låten i en filmcen - en varm sommardag, palmer, jag körandes runt i samma gula Cadillac som Al Pacino kör i Scarface. Och allt detta skulle filmas i super 8”, skriver artisten i ett pressmeddelande. Singeln är den första från en kommande EP.

Kesha

Kesha ger oss en efterlängtad nystart på sitt femte album Gag Order som släpptes i veckan. Äntligen skrotar hon festpersonan och skalar av de yttre lagren för något mer sårbart. Albumet är producerat av Rick Rubin som lyckas plocka fram fräscha nyanser av Keshas artisteri.

D4vd

17-åriga D4vid började som gamer på Youtube. När låtarna han musiksatt sina videos med gjorde att klippen plockades ned började han istället göra sina egna låtar och på den vägen är det. Soundet beskrivs bäst med artistens egna term “genre dysphoria”, influensera tas från allt mellan gospel, Foo Fighters och Billie Eilish. I veckan släpptes den nya låten Don’t Forget About Me, som nästa vecka följs upp av en EP.

HotWax

Nykomlingarna Tallulah Sim-Savage, Lola Sam och Alfie Sayers bildar tillsammans det lovordade bandet HotWax. Musiken blandar post-punk, grunge och alternativ rock. I veckan släpptes deras första EP A Thousand Times.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera