Nöjesguidens favoriter vecka 12

12:00 24 Mar 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Lover’s skit

Duon Lover's Skit beståendes av Nathalia Aránguiz och Ove Jerndal debuterar i dag med sin första singel. Soundet är i enlighet med den senaste tidens DIY-estetik, ett hopkok av influenser inramat i punk och elektronisk musik. ”Work For Free är att växa upp och slungas ut i en värld som bara kommer stampa på en. Att inte ha någon aning alls om vad man ska göra åt det”, skriver bandet i ett pressmeddelande. Förra gästade duon Zacharias Zachrisson, alias Yikes, nya singel Perfume. Nu väntar en EP som släpps 2 juni.

Black Country, New Road

Efter två succéalbum hoppade frontmannen Isaac Wood av bandet. Därför bestämde sig resterande medlemmar att skriva helt ny musik inför förra årets turné. Nu släpps liveinspelningarna från turnen som ett album. "Vi ville inte göra ett studioalbum. Vi skrev de nya låtarna speciellt för att kunna framföra dem live, så vi tänkte att det kunde vara en bra idé att ge ut en konsertinspelning,” skriver bandets pianist May Kershaw i ett pressmeddelande.

Rosalía & Rauw Alejandro

Paret Rosalía och Rauw Alejandro släpper i dag en tre spår lång EP som fått namnet RR. Duon är två av latinamerikas största artister och bekräftade sin relation i slutet av förra året. De har tidigare skrivit musik tillsammans men det här blir deras första musikaliska samarbete. Låtarna på projektet heter Beso, Vampiros och Promesa.

Hemliga klubben

Adéle Cechal, Mattias Jonsson och Gustav ’Påsen’ Gällhagen bildar tillsammans trion Hemliga klubben. Som låtskrivare har de jobbat bakom artister som Myra Granberg, Felicia Takman och Molly Sandén, influenser som också ekar i deras eget sound. I dag släpper de EP:n Tänk om vi dör!, som fått sitt namn efter en av låtarna på projektet. "Låten handlar om att sluta hålla tillbaka och våga kasta sig ut i liver, för tänk om vi dör lixom”, skriver gruppen i ett pressmeddelande. Gruppen debuterade 2019 och släppte 2021 debutalbumet Tills alla glömt oss.

Lou Elliotte

Louise Lennartsson är kanske mer känd som medlem i gruppen Estraden, men hon har också ett eget soloprojekt. Det har gått två år sedan hon släppte musik under eget namn men nu är det dags igen med låten Single. ”Jag tycker att det är väldigt svårt att skriva låtar när jag är lycklig och kär, så jag hade lite panik på väg till studion över att jag inte hade något bra tema som vi kunde skriva om. Skrollade igenom gamla anteckningar och hittade textraden "I love that I never have to be single again". Men den fick heta "Single", för att det är lite misleading.Vilket är kul”, skriver hon i ett pressmeddelande. I höst släpps hennes andra EP.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!