Nöjesguidens favoriter vecka 11

14:12 18 Mar 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Raghd

I maj släpper Raghd sin andra EP, men först inleds året med singeln Who Raised You?. Det kommer efter att Raghd inledde året med att ta emot Nöjesguidens göteborgspris för bästa musik med motiveringen att hon “placerat sig perfekt i linje med samtidens hjärta”. “Låten är för mig om att iaktta - både sig själv och de runtomkring mig.Vart kommer våra mönster ifrån och hur tar man ansvar över ens person?” skriver hon själv om den nya låten i ett pressmeddelande.

Virginia And The Flood

Cornelia Adamsson är återigen tillbaka under sitt alias Virginia And The Flood efter tre år utan ny musik. Ett nytt album är på igång och första singeln RD Poison I som gästas av avantgardeduon Siri Karlsson släpptes i veckan. ”RD Poison I, rekommenderad daglig dos av gift. En viss typ av drog, eller situation, som inte går att frigöra sig från. Så beroendeframkallande att du alltid kommer återvända. Du har testat alla avstånd, all sorts kontakt, alla sorters perspektiv, all sorts kommunikation, vänt och vridit på alla ord. Det enda du kan göra är att lämna staden”, skriver hon själv i ett pressmeddelande. Temat på det nya albumet är de senaste årens känslomässiga tyngd, och hur det förändrar en som människa.

La La Superstar

Östersundarna Agnes Thofelt, Jack Lindqvist, Joshua Gregory och Tilda Staf började släppa musik 2021 efter att ha träffats på gymnasiet. Sedan dess har de hunnit släppa två album (ett tredje är redan på väg) och vara förband åt Bob hund. Musiken är DIY-pop med influenser av allt från punk, funk, surf, lounge och krautrock och görs under slogan “ha kul”. Ju skitigare och mer splittrat desto bättre. Senaste låten heter Razorblades.

Vau

The Meanest Child är debutsingeln för Emilia Carapic under pseudonymen Vau, men det är inte hennes första musik. Tidigare har hon gått under namnet Bac Nini och släppt musik på svenska. Nu är musiken desto mer drömsk och lutar mer åt r’n’b. Den nya låten handlar om mobbningen hon själv utsatts för.

Olivia Lobato

Det har inte ens gått två månader sedan Olivia Lobato släppte sin debut-ep, men hon är redan tillbaka med ny musik i form av vänskapshyllningen Julia. Låten är producerad av Joakim Buddee och skriven med bland annat Johanna Frostling och Klara Wörmann från duon Klara & Jag.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!