Nöjesguiden gör valvaka med TV4

Redaktion 14:52 20 May 2014

Hurra! Nu gör Nöjesguiden och TV4/Nollrasism en gemensam satsning för att få unga väljare att engagera sig i höstens val. Under sommaren sänds ett antal valprogram, från bland annat Almedalen och Way Out West, i Nöjesguidens kanaler, TV4 Play och i TV4:s Youtubekanal. Satsningen kulminerar under valhelgen den 13 och 14 september, med en direktsänd fest och valvaka från Södermalm i Stockholm.

Med temanummer om krogdiskriminering, könssegregering och rasism har vi gång på gång påvisat att politik är en angelägenhet som inte behöver behandlas separat från nöjen och populärkultur. Det arbetet fortsätter även under sommaren och inför höstens val, när vi i samarbete med TV4 Play kommer att sända flera valprogram, bland annat från Almedalen och Way Out West, med inriktning på de frågor som ligger närmast de unga väljarna. Under valhelgen, den 13 och 14 september, kulminerar valsatsningen med en blandning av uppträdanden och politiska diskussioner i ännu inte specificerad krogmiljö på Södermalm i Stockholm. Stora delar av denna kombinerade demokratifest och valvaka kommer att livesändas av TV4 Play, och är en del av TV4:s Nollrasismprojekt.

– Nöjesguiden och TV4 har förenats för att vi delar målet att få unga att engagera sig och rösta i större utsträckning, säger Nöjesguidens chefredaktör Amat Levin. Planen är att göra en alternativ valvaka bortom de politiska flosklerna, lyfta frågorna som är viktigast för vår målgrupp och göra det politiska spelet så lättbegripligt som möjligt.

Valvakan kommer att ledas av Nöjesguidenprofiler som Amat Levin och Parisa Amiri samt Nöjesguidens politiska redaktör Judith Kiros. Valvakan kommer att föregås av ett antal upptaktsprogram och livesändningar från bland annat Almedalen och Hotell Nöjesguiden. Inslagen kommer att varva politiska utfrågningar och intervjuer med populärkulturella makthavare, med uppträdanden och paneldebatter. Alla avsnitt kommer att visas i såväl Nöjesguidens egna kanaler som i TV4 Play och på TV4:s Youtubekanal.

– TV4 har jobbat med projektet Nollrasism i över 15 år och det känns väldigt bra att i år göra det tillsammans med Nöjesguiden, säger Lisa Leuhusen, projektledare på TV4/Nollrasism. Det blir ett spännande komplement till TV4:s övriga valsatsning. 

Upptaktsprogrammen till Nöjesguidens Valvaka kommer att börja sändas i slutet av juni 2014.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!