Nöjesguidens valvaka 2014: Priserna

15:04 22 Sep 2014

Även om Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt insisterade på att så inte skulle bli fallet hände faktiskt en hel del underhållande saker under valrörelsen. När Nöjesguiden den 14 september anordnade sin supervalvaka såg vi förstås till att dela ut priser till de mest komiska händelserna under den annars rätt gråa valrörelsen. Här är utdelningen.

1. Supervalårets sämsta fint
Att tala politikerspråk brukar vara lika med att inte svara tydligt på någon fråga alls. Men vissa försök att dribbla bort svåra frågor har gått sämre än andras. Förbered dig på en kavalkad av pinsamma upprepningar i sann robotanda.

2. Supervalåtets minst hjälpsamma kändisbackning
Parisa Amiri insisterar på att det var Jay Z och Beyonces stöd av Obama som allena fick honom återvald, och i Sverige försökte flera av våra egna artister att lyckas med samma sak. Med varierande resultat. Vilka är kändisarna som inget parti egentligen borde vilja bli förknippade med?

3. Supervalårets mest onödiga debatt
Supervalåret har präglats av tendensen att viktiga debatter fått stiga åt sidan för onödiga ickedebatter som egentligen aldrig ha ägt rum. Nöjesguiden har förstås delat ut pris till de debatter som borde dödats redan på tankestadiet.

4. Supervalårets mest upprörande politikerdans
Politiker! Lyssna på oss! Snälla, dansa inte! Gör det bara inte! Men många valde att inte lyssna. För det ger vi dem ett pris – ett pris för supervalårets mest upprörande politikerdans.

5. Supervalårets största kampanjfail
Som Judith Kiros uttryckte det: ”Det känns som en väldigt gammal person som försöker vara nere med kidsen”. Ibland går det bara fel när partierna försöker att få till snitsiga valkampanjer.

6. Supervalårets politiska musikmissar
Nöjesguiden recenserade redan i augusti några av partiernas vallåtar. Men sedan kom det fler, och de svenska partierna lyckades väl med att upprätthålla bilden av Sverige som ett land där politikerna inte har bättre saker för sig än att rimma "gay" med "Federley". Men vem gjorde egentligen den pinsammaste vallåten?

Här finns allt som har med Nöjesguidens valvaka att göra.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar