Nisse Hallberg: "Jag hatar mig själv när..."

18:24 1 Apr 2019

Nisse Hallberg har spolat kröken tillfälligt. Nu skriver han på sin nästa föreställning. Men först väntar turnéavslutning på hemmaplan.

Inför turnén med föreställningen Trött berättade den konflikträdde komikern Nisse Hallberg för Nöjesguiden att han för första gången skulle våga blanda in åsikter i sin standup. Föreställningen heter som den heter eftersom att han är trött på att inte våga tycka. Efter att ha turnerat land och rike är det nu dags för turnéavslutning på Maximteatern i Stockholm nu på fredag.

Hur har det varit att äntligen tycka saker?
– Det har varit väldigt förlösande att äntligen våga tycka till om saker. Tidigare har jag aldrig rört mig i de vattnen, så det känns kul att ha gjort något nytt. Jag blir dock fortfarande livrädd om någon kommer fram efter gig och ifrågasätter saker jag sagt, men jag är aldrig mer än två minuter från en taxi så det brukar lösa sig fint.

Det är turnéavslutning på hemmaplan på fredag. Hur går det med biljettförsäljningen?
– Jo, men det finns väl tyvärr några plåtar kvar. Det kanske har att göra med att jag öppet har åsikter. Så folk som inte delar mina åsikter kanske äntligen har insett att jag är fienden. Men jag är ju Hammarbyare så jag antar att det blir fullt, det brukar ju vara det när vi lirar.

Det sägs att du lider av hälsoproblem. Hur är det med dig?
– Hälsoproblemen är väl en effekt av hårt leverne och turnérande, så jag har bara mig själv att skylla. Men det är ju så svårt att inte ta en Gammel Dansk och en Pilsner Urquell efter gig. Nu har jag fått lägga alkoholen åt sidan denna turnévändan så att kroppen får vila lite. För att svara på din fråga är hälsan är på väg att bli riktigt bra. Tror jag i alla fall. Vem vet, det kan även röra sig om att jag bara har veckor kvar.

Vad ska du göra när turnén är över?
– Jag håller på med ett projekt som vi hoppas att någon härlig gammel-tv-kanal är sugen på. Följer man mig på insta och fastnar i mina stories så kan man nog räkna ut ganska snabbt vad det rör sig om. Om inte? Ja, då får man vänta och se.

Har du börjat fundera på vad nästa föreställning ska handla om?
– Jag är faktiskt igång för fullt och skriver för nästa turné. Jag har insett att jag hatar mig själv när jag bestämmer mig för att ha en röd tråd att förhålla mig till och åka runt hela landet för att stå på stadsteatrar. Så nästa gång blir det inga teatrar. Jag ska tillbaka till de skitiga pubarna och källarlokalerna. I stället för att sälja en show á 1250 plåtar på China Teatern så vill jag sälja 10 shower á 125 plåtar på McConnors The Forge Hammer Pub i Huddinge. Nu måste den öppna först, men jag tror att det finns någon där ute som är villig att göra det enkom för att tillfredsställa mitt önskemål. Snälla hjälp mig med det!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!