Musikvideopremiär: Arvid Lizell – Through the Pines

Redaktion 09:54 17 Sep 2021

Singer-songwritern släpper ny singel och snart landar den kommande EP:n.

Den 17 september släpps Arvid Lizells nya singel Through the Pines, komplett med en video regisserad av Ted Malmros. Den sistnämnda är inte bara basist i Shout Out Louds, utan har tidigare även regisserat såväl sitt eget bands samtliga videos som till en hel del andra artister. 

Through the Pines är hämtad från den kommande EP:n Sleeping Dunes och handlar om att tampas med depression och att känna sig vilsen i livet.
– Jag ville fånga detta mörka tema på ett lite skevt och humoristiskt sätt. När jag gått igenom svåra perioder i livet har jag ibland tänkt på mig själv som en riddare som varje dag går ut för att möta ett odjur. Ironin är att istället för att hjältesagan når sitt klimax i en storslagen kamp mot en drake så är det den tysta ensamheten och vilsenheten som är odjuret. Detta når sitt (anti-)klimax i en scen där jag, i riddarrustning, sitter i min ensamhet och äter en pizza, säger Arvid själv om videon.

Arvid Lizell har hittills skrivit och spelat in sin musik själv hemma och släppt den utan skivbolag, men ändå har hans musik samlat ihop över en miljon strömningar hittills. Through the Pines släpps på samtliga digitala plattformar den 17 september. EP:n kommer i sin tur den 8 oktober.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!