Foto: Maximilian Borovic

Moon Motel stänger

14:56 13 Sep 2019

Den 28 december är det färdigdansat på Moon Motel för gott. Nattklubbschefen Zeke Tastas kommer att få sällskap av Stella Scocco för att maxa den sista tiden.

Nu kanske jag är fel person att välkomna dig, men välkommen till Moon-familjen Stella Scocco, hur känns det? 
Stella: Jag tar emot alla välkomnanden med glädje. Det känns fantastiskt. Jag har känt Zeke nästan hela mitt vuxna liv och älskat Moon sedan start. Så det är helt sjukt lyxigt att både få jobba tillsammans och speciellt med detta.

För de som bott under en sten, vem är Stella Scocco? 
S: Haha, det krävs inte att man bott under en sten för att inte veta det. Jag vet knappt det. Innan mitt nuvarande jobb som nöjeschef på  Misshumasshu var jag restaurangchef på Folkbaren, och dessförinnan på Carousel. Utöver alla sena nätter på krogen har jag pluggat ekonomi och nu juridik på Stockholms Universitet. Jag har lite för lätt för att ta mig an projekt och älskar det lite för mycket. Förra året gjorde jag och min bästis ”hemma hos” spelningar i mitt vardagsrum, anordnade en nyårsfest för 300 personer och startade ett produktionsbolag tillsammans. Ah du fattar, man undrar ju... 

Hur kommer ni att maxa de sista kvällarna på Moon Motel?
S: Moon är redan fantastiskt, vi ska bara göra allt lite extra. Det blir förhoppningsvis livespelningar. Jag har en stark känsla av att lokalen är som gjord för intima nattgigs. Det blir såklart världens härligaste dj:s. Dels alla som spelat genom åren men också lite nya stjärnskott. Men framförallt handlar Moon om alla gäster som skapar stället tillsammans med Zeke och nu mig varje helg. Det är vi som kommer göra detta sista halvåret magiskt tillsammans. 

Zeke har tidigare varit nattklubbchef på ett antal klubbar i Stockholm och gjort mycket för Stockholms nattliv. Han har bland annat tidigare varit på nattklubbschef på Spy Bar och var även den sista någonsin som fick rodda Gubbrummet.

Vad är sorgligast, att säga hej då till Moon nu eller till Gubbrummet för några år sedan? 
Zeke: Gubbrummet lämnade ett blödande öppet och ständigt svidande sår i mitt hjärta så jag antar att detsamma kommer att ske med Moon. Nä, jag skämtar. Visst saknar jag Gubbrummet och visst kommer jag att sakna Moon men allt har sin tid och klubbar kommer och går och lämnar plats för nya roligare saker.

En av mina första intervjuer handlade om att Stockholmare skulle bli vilsna zombier efter att gubbrummet stängde, kommer det bli samma undergång nu och var ska vi hänga istället? 
Z: Jag räknar kallt med att horder av före detta dansanta klubbisar kommer att ströva runt på stan, i förtvivlan och utan mål, i en Uber och på en Voi, tills de plötsligt lyfter blicken och till sin förvåning upptäcker Backdoor i det fjärran kungadömet Enskede, Technobastun i det avlägsna riket Solna eller något annat exotiskt som passar alla dessa krogråttor och festproffs som hand i handsken.

Moon Motel har blivit en självklar punkt för oss Stockholmare, hur skulle ni beskriva tomrummet ni lämnar efter er? 
S: Som enormt, haha! Men tomrum måste ibland lämnas för att nya saker ska få födas. Vem vet vad som händer i framtiden…

Och slutligen, är detta slutet för klubb-Zeke? 
Z: Precis som referensen i slutet av mitt föregående svar så är jag daterad, gammal och inte mycket mer än en åldrande maskot. Men, om jag hade haft förmågan att känna skam eller självinsikt nog att förstå när jag passerade anständighetens gräns så hade jag slutat för länge sen. Så nej, det finns inget slut för klubb-Zeke för oavsett vad som händer, hur kallt det än blir det där utanför Moons trygga knasvärme, oavsett vad så kan jag alltid spela på min frus klubb.

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!