Mise en place på Västergatan

10:28 10 Oct 2023

När gränserna mellan fiktion och verklighet suddas ut är det skönt att du åtminstone kan få dig en bit mat och något i glaset. 

Populärkulturen har på senare år matat oss (!) med referenser till krogvärlden med serier som inte minst The Bear och Chef's Table. Även trailern till Varan-TV:s comeback bestod av en pricksäker skildring av krogbranschen i form av Mat Total. Och från en Malmöbaserad fri teatergrupp till en annan så tar Banditsagor konceptet ett steg längre och bjuder in publiken till restaurangmiljön med sin nya uppsättning Mise en place. 

På restaurangen Mise en place serveras en berättelse bestående av ingredienser som passion, yrkesstolthet och motsättningar. Föreställningen tar sitt avstamp i en samtida krogkultur som satts i gungning och här undersöker Banditsagor arbetets och ägandets natur. Vilken typ av förhandlingar och konflikter äger rum på den trendiga restaurangen med genomtänkt meny baserad på lokala råvaror? Vad döljer sig bakom den familjära stämningen och hur påverkas upplevelsen om man som gäst samtidigt hör samtalen som pågår i köket? 

Det är också precis det du som gäst på Mise en place får göra i hörlurarna, samtidigt som du avnjuter några mindre serveringar mat och dryck. Dessa beställs i samband med att du köper biljett till föreställningen som spelas på Västergatan 16 i Malmö. 

Mise en place är köksfranska för förberedelserna inför kvällens servering och betyder ordagrant “allt i ordning". Men vad händer då ordningen förbytts mot kaos, och hur påverkar det personalen på krogen? Samt inte minst dig som besökare. Mise en place handlar om en restaurang, om mat och dryck, om relationer samt ekonomiska transaktioner. 

Banditsagor är en Malmöbaserad fri teatergrupp som spelar för barn, unga och vuxna med utgångspunkt i det kollektiva berättandet. Med miljöspecifika föreställningar uppbyggda i nära möten med publik producerar de teater i rum där samtal redan pågår. Kollektivet har tidigare satt upp bland annat Vita nätter som även var namnet på den cocktailbar där föreställningen utspelade sig.

För regin till Mise en place står John Hanse och i rollerna ser vi Moa Niklasson, Anja Lek Paulsson samt Oskar Stenström. 

Mise en place spelas fram till den 30 oktober. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!