Melodifestivalen 2016 – deltävling 4

10:46 28 Feb 2016

Igår kom äntligen Melodifestivalen till min hemstad GÄVLE!!!

Det är typ det största som hänt sedan ryssen kom och brände ner stan på 1700-talet. Jag var självklart på plats som ackrediterad journalist för första gången NÅGONSIN, och satt i pressrummet under hela sändningen och gömde mig för andra journalister som jag är rädd för. Det bjöds bland annat på "korv med bröd" och "saft". Inte så glammigt om ni frågar mig! Hade iallafall förväntat mig en kanapé eller två. 

Först ut var Runaways med EclipseDet är en låt som handlar om Arga Snickaren efter att han var hemma hos Anna Book

Dolly Style gjorde comeback från förra året! Det pratades inte speciellt högt om det, men två av tjejerna som var med förra året har blivit UTBYTTA mot två nya!!!! De trodde väl att ingen skulle märka, men jag såg!!! Vilka tror de att de är egentligen, Alcazar? Låten påminde iallafall som en korsning mellan koreansk pop och Genom eld och vatten med Sarek. Catchy!

Jag har fortfarande svårt att förlåta Martin Stenmarck efter att han snuvade Nanne Grönvall på segern med Håll om mig 2005, men jag tycker faktiskt att han hade en bra låt igår. Trist bara att jag verkar vara den enda personen I HELA SVERIGE som håller med om det eftersom han kom näst sist. Vad hände egentligen med alla kåta tanter från Ladies Night-turnéerna? Var var ni nu när Martin behövde ert stöd som mest? Var det här bara en lek för er? Fyfan. 

Linda Bengtzing har alltid varit Gullspångs motsvarighet till P!nk, och så även i år. "Jag är en killer girl du ska passa dig tjohej", sjöng hon och vrålade "baby" ett flertal gånger. Starkt. Synd bara att hon kom sist. Det är bara att konstatera att Sverige hatar flintskalliga. Både Martin och Linda floppade. Längtar verkligen inte tills jag blir tunnhårig. 

Alltså, jag vet att jag inte har patent på att heta Frans eller så, men jag tycker verkligen att det är SÅ jobbigt att jag inte längre är den enda som heter Frans i det här landet. Jag har ALLTID varit van vid att vara ensam med mitt namn, ända tills lördagen den 27 februari 2016. Det är kört för mig nu. Kan ge upp mina ambitioner på att bli Frans med hela svenska folket eftersom Mello-Frans har snott min titel. Jag är så kränkt! Jag kunde hela texten till La det swinge innan han ens var FÖDD! 

Igår i pressrummet hörde jag hur folk pratade om Frans hela tiden. "Åh Frans är så bra" osv. Först vände jag mig om och trodde att de pratade om mig, men insåg efter ett tag att de pratade om den andra Frans och ba "..............". Det känns som att någon har stulit min identitet. 

Ännu en comeback, och denna gången från Panetoz! De kändes ungefär lika festglada och speedade som Kommunals ledning innan skandalen. 

Jag har alltid varit skeptisk till låtar där man skrikvrålar "Yoooouuuuuuuuuuuuu", och ja jag tittar på dig, Robin Stjernberg. Det är Mollys kille Danny som varit med och skrivit låten, och låten handlar om hur mycket Molly älskar honom. Hängde ni med? 

Annars då? Jo jag tyckte att Gina och Sarah Dawn Finer var on fire igår kväll. Sarah Dawn Finer hatar ju inte direkt att sjunga och fick waila lite mellan några av låtarna, och Gina lurade ETT BARN (Frans) att han skulle få en personlig hälsning från Zlatan. Exakt min humor! Sen sjöngs det nationalsång och lite jojk på hebreiska. Det gamla vanliga. Kände ni gåshuden när nationalsången kom? Skoja. 

Ebba Busch Thor var RASANDE!!! (Snälla kommentera inte att jag följer henne på Twitter). 

TILL FINAL: Molly Sandén och Frans.

TILL ANDRA CHANSEN: Panetoz och Dolly Style. 

Anser för övrigt att Linda Bengtzings sistaplats är det värsta som hänt Sverige sedan Palmemordet, men nu vänder vi blad! Nästa vecka är det Andra Chansen i Halmstad. Ha det så bra tills dess och la det swinge! 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!