Malmös bästa bad

Redaktion 22:52 13 Jun 2022

Strand, brygga, plaskdamm eller utomhusbassäng? Här får du en guide till Malmös bästa badplatser, för sköna, svalkande sommardagar.

Ribersborgsstranden (Ribban)

Ta cykeln och cykla från innerstan till Malmös mest populära strand. Stranden är dessutom inte bara en av Malmös mest populära stränder utan även en av de mest populära promenadstråken i staden. Vada ut i havet från sandstranden, dyk från någon av bryggorna eller varva bad och bastu ute på Ribersborgs Kallbadhus. Kallbadhuset byggdes under slutet av 1800-talet och har idag blivit strandens mest självklara signum. Här finns också restauranger, glasskiosker och minigolf – dessutom är det ok att ta med hunden på en bit av stranden där det är hundrastplats. Stranden är runt 3 kilometer lång, och sandstranden bryts av med platsens stora gräsmattor. Vid stranden finns också ett tillgänglighetsanpassat bad och område för nakenbad. 

Under hela sommarhalvåret fylls stranden med både Malmöbor och hitresta besökare som njuter av sol och bad. På kvällarna samsas grillare med salsadansare och förbistrosande Malmöbor. 

Scaniabadet i Västra Hamnen

Vid detta djuphavsbad finns det ett långt och brett soldäck som ger möjlighet båda av att njuta av solen på soldäcket och bad i havet. De tre bryggorna mynnar ut i djupt vatten direkt och här kan vara strömt. För säkerheten vid badet finns det badvakter varje dag. Du kan också varva bad med att spela beachvolley i Scaniaparken som ligger precis bredvid badet. 

Sundspromenaden

Det långa trädäcket längs Sundspromenden i Västra Hamnen är populärt och här vimlar det av folk som solar och njuter av glass och kylda drycker under sommarhalvåret. Vill man sola och bada lite mer privat finns det avskilda betongtrappor som leder ner till bryggor i vattenhöjd, helt perfekt för en snabb svalka.

Sibbarpsstranden

Söder om Ribersborgsstranden finnar man Sibbarpsstranden, nära brofästet, med en stor grön park, en barnvänlig sandstrand, lekplats, minigolf och kallbadhus. Höger om Sibbarps kallbadhus finns en liten sandstrand med långgrunt vatten som är populär bland barnfamiljer. Vänster om kallbadhuset finns flera bryggor som man kan bada ifrån om man vill bada i lite djupare vatten. Här finns även en campingplats. 

Sibbarp Saltsjöbad

Detta är det lilla badet vid det stora havet som är lika populärt både hos badglada soldyrkare som bland badentusiaster med förkärlek för kalla dopp. Här kan du bada året runt och värma dig i den vedeldade bastun eller svalka dig, med dricka och annat gott från caféet som ligger precis bredvid under sommaren. 

Klagshamnsstranden

Ute på Klagshamns udde hittar du den här stranden. Den ligger en bra bit ut från innerstan men har en fin vit sandstrand, lummig strandpark och klart, långgrunt vatten som gör den väl värd ett besök. Här njuter du av naturnära lugn, sol i lä med möjlighet att bada både från strand och brygga. Stranden kan beskrivas som att vara något mer ett med naturen om man jämför med Malmös övriga stränder och den ger en mysig och lugn känsla. 

Bada gör man via bryggorna men också från den långgrunda stranden, detta är en strand som är bra lämpad för mindre barn. Här ute kan man också bada i det gamla kalkbrottet. När vinden blåser finns det möjlighet till att gå upp en bit för att hitta en skuggig och lugn plats att sola på. 

Segevångsbadet

Segevångsbadet är ett friluftsbad i utkanten av Malmö. Här hittar du bassänger i det öppna och här samsas barnfamiljer med soldyrkare. Det finns en åtta banors bassäng på 50 meter, en undervisningsbassäng och en stor plaskdamm. Dessutom är här gott om grönytor där du kan spela volleyboll, fotboll och minigolf eller bara umgås tillsammans hela familjen. Under sommaren brukar simklubben Ran erbjuda olika aktiviteter här, bland annat en intensiv sommarsimskola som är populär bland både barn och vuxna. 

Rosengårdsbadet

Ute i området Rosengård hittar du detta bad som ger badmöjligheter både inne och ute. En 25 meters bassäng finns som alternativ när det inte är fint väder, medan en 50 meters bassäng, plaskdamm och stort grönområde ger möjlighet att tillbringa hela dagen här när det är soligt och varmt.

Lomma Beach – badplats nära Malmö

Vill man ta sig ut från Malmö ligger denna strand, en av Skånes bästa, 20 minuter bort med bil från centrala Malmö. Det är en populär badplats med både vit, mjuk sandstrand och långgrunt vatten och bryggor att bada ifrån. Här finns också många möjligheter till att äta en god bit mat eller ta en kaffe efter sitt strandbesök då här finns många restauranger och caféer att välja bland.  

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2022.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!