Vem är nominerad till Malmöpriset i kategorin "Årets Bar"?
Kölsch, en hybrid mellan lager och ale, har fått en alldeles egen plats på stadens dryckesscen och Möllan har fått sin första tyska sunkpub. Benny Mårtensson och Martin Axén har tillsammans med Peter Kroon öppnat Gaststätte på Simrishamnsgatan där ölen serveras traditionellt i 20 centilitersglas och sköljs ner med currywurst, flamkuchen eller schnitzel. Inredningen är rustik, enkel och varm. Vi säger jawohl und willkommen!
Vi var många som gick och väntade och spanade länge på Buddha Bowetts nästkommande projekt mitt emot hans omtyckta vegandröm Flax. Tillsammans med stammisen Mark Schorah öppnade han tidigare i år den kombinerad vinbaren och restaurangen och succén var ett faktum. Ett blandat klientel serveras rätter från växtriket tillsammans med naturviner, öl och annat gott i glas. Extra win då många av grödorna kommer från Buddhas egen stadsodling.
De öppnade i somras och har redan gjort avtryck på både Möllans och Malmös krogscen med sitt inbjudande och välkomnande koncept. Hit kan du komma för alltifrån en morgonkaffe eller lunchrätt till en öl, trerättersmiddag eller kvällscocktail. Den stilfulla och sparsmakade renoveringen av den tidigare Bagdad livs-lokalen är designad – och genomförd – av ägarna själva och känns som ett hippt kafé i Berlin. Pluspoäng för det!