Leva life på nya Grand

13:15 25 Sep 2014

 

seinabo-sey.jpgSeinabo Sey


Som svar på Malmös böner om ett nytt ställe har Grand Öl&Mat öppnat upp ett nytt koncept efter sommaruppehållet. Istället för att dricka cocktails och sittdansa i matsalen, kommer gäster istället kunna göra riktigt stora dance moves i det nya klubbrummet som huserar i galleri Signals gamla lokaler. 

I en intervju på nojesguiden.se (från den 4 september) med Martin Axén, delägare i Grand och Far i Hatten, utryckte han sina visioner.

– Tänk dig att glida in i en klassiskt tjusig matsal och avnjuta en meny, eller för all del slå dig ned vid något av borden i bardelen och beställa en huvudrätt från barmenyn. Efter kaffet glider man in med avecglaset i det ombonade klubbrummet och ser en grym rockkonsert. Eller varför inte gå direkt till klubb-rummet för att dansa, och lite senare glida in i restaurangen och pusta ut lutad mot flygeln med en cocktail i näven!

Vilket tjat, tänker ni som slaviskt läser Nöjesguidens webb och klubbguider, nya Grand öppnade ju redan i mitten av september. Låt mig då påminna er om att visa lite tacksamhet! Det är faktiskt hundra procent värt att uppmärksamma att några av Malmös absolut påhittigaste och bästa arrangörer kommer att starta upp nya klubbar. Till exempel kommer Sergio Rizzolo (Simon Eliasson) från gamla favoriten Prejka köra månadsklubben Colores och ge Malmö ett nytt tillhåll för house och disco. Rickard Daun, Maja Li Härdelin och Felix Sjöblom kommer att ha visuellt vackra kvällar med psych, disco och funk under namnet Vitamin C (se nedan), och Cecilia Flink från Kristallen kommer med nya, lovande klubbkonceptet Hypna Gogo. 

Det ser ut att bli en alldeles utmärkt klubbhöst, kära läsare. Nedan följer fem höjdpunkter i oktober.

 

 

Klubbtips

 

Seinabo Sey

Koncerthuset, Studie 2, i Köpenhamn, den 2 oktober

Seinabo Sey fortsätter spela för fulla hus och kommer återigen till Köpenhamn. Den 24-åriga sångerskan har haft massiva framgångar med sina singlar Younger och Hard Times och kommer, om vi får gissa, bara fortsätta hypnotisera oss med stark och mäktig star quality.

 

Kontra-Musik och Plattenspieler presenterar Helena Hauff

Inkonst, Bergsatan i Malmö, den 11 oktober

Helena Hauff, ett tungt namn inom den hårda, elektroniska dansmusiken besöker Malmö som gäst i samtalsprojektet Plattenspieler med Mats Almegård. 

 

Hailu Mergia + Comsi Comsa

Inkonst, Bergsgatan i Malmö, den 16 oktober

Etopiske Hailu Mergia gav 1985 ut den nyskapande kassetten Hailu Mergia & His Classical Instrument. Han ville återinföra sitt klassiska dragspel som han använt sedan sjuttiotalet, men kombinerade det traditionella med elektriskt piano och analog synt. Kassetten och Mergia fick internationell uppmärksamhet genom Awesome Tapes From Africas återsläpp av kassetten 2013. Nu spelar han i Malmö för första gången! Dessutom: syntduon Comsi Comsa spelar live, och Fasaan Recordings spelar skivor. 

 

Doc Lounge

Babel, Spångatan i Malmö, varje tisdag hela hösten

Säsongen är i full gång, och dokumentärfilmsklubben Doc Lounge mitt i sin säsong. Varje tisdag visar de handplockade filmer från olika platser i världen, och nästan alltid är det otroligt gripande och spännande. 

 

VITAMIN C

Grand Öl&Mat, Monbijougatan i Malmö, den 10 oktober

Klubbpremiär för Vitamin C på nya Grand. Fokus kommer att ligga på psych/disco och världslig funk i ett rum fyllt av visuella upplevelser från dåtid och nutid.

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2014.