Klubbgiganter på Malmöscenen går samman

09:57 16 Jul 2019

Nöjesguiden kan nu avslöja att två av Malmös mest välbesökta technoarrangörer går samman för att skriva ny klubbhistoria i staden. Det gemensamma målet är att att etablera en ny institution där fler ska få dansa till sent för en billig peng.

Stora Trumman och Oskrivet, två av de största och mest välbesökta aktörerna på Malmös alternativa klubbscen slår sig samman och satsar på att bygga upp ett långsiktigt klubbkoncept. Den förstnämnda hade sin avskedsfest på Klaffbron, där man huserat under många år tidigare och den sistnämnda har puttrat vidare och syntes senast med sitt välkända Local Party den 6 juli. Duon bakom satsningen är de båda Malmöprofilerna Palle Tenfalk (Stora Trumman) och Oskar Hussein (Oskrivet).
– Vi slår oss samman och gör något fett ihop. Vi båda förenades i att vi kände att Malmö behöver något eftersom undergroundscenen av idag är i princip obefintlig. Därför vill vi börja jobba ihop. Samarbetet har nu resulterat i två klubbdatum som vi spikat, med premiär den 17 augusti och därefter den 7 september, säger Palle Tenfalk.

Lokalen för sammanslagningen är däremot inte helt spikad ännu. Klart är att det INTE blir en underjordisk, mörk källarlokal – utan en väletablerad nattklubbslokal i Malmö. I skrivande stund står arrangörerna och väljer mellan två alternativ. Målet för den nya satsningen är att på lång sikt etablera en ny plats för elektronisk musik, med utrymme för både house, disco och techno. Något liknande finns inte i Malmö i dagsläget, men har etablerats i både Stockholm och Göteborg med klubbar som till exempel Under Bron i huvudstaden.

Palle och Oskar vill bygga ett stort koncept där folk kan dansa för en billig peng och vara uppe sent. Idag finns det möjligheter att hålla öppet till fem på morgonen, men ingenting hindrar arrangören att boka en ny lokal utan alkoholförsäljning efteråt för fortsatta festligheter tillsammans med soluppgången. Slagthuset gjorde detta redan på 90-talet.
– Vår ambition är att på sikt bygga något riktigt stort i Malmöregionen. Vi är två välkända aktörer som inte längre behöver spänna musklerna och vi har gång på gång redan visat vad vi går för. Vi kan istället helt fokusera på att bygga något långsiktigt och hållbart, säger Palle Tenfalk.

De båda klubbarna skiljer sig åt en aning i sin musikgenre, men möts i det alternativa och i bastrumman.
– Stora Trumman kommer att stå för ljuset och Oskrivet för mörkret. Två komponenter som behövs och funkar bra ihop. Vi kommer att erbjuda två golv och låta Malmös undergroundscen förenas under samma tak. Vi tror kanske att en del i Malmö blir lite nervösa av detta, men ännu fler blir glada. I slutändan handlar det ju bara om att musikintresserade personer träffas och dansar i en trygg och säker miljö med allt vad det innebär.

Bokningarna för de två fastställda datumen är inte helt satta i sten än. Men klart och tydligt är att arrangörerna har en tanke om vilka man vill ska spela.
– Jag vill gärna boka Off the Meds. Sen kan någon sno den om de vill det, folk är så sega i Malmö så det kanske de inte hinner ändå. Jag för dialog där. Sen har jag även pratat med Malmöbandet Need For Speed samt Gus från Göteborg. Det är i de genrerna vi tänker, säger Tenfalk.

Och som om det inte vore nog med nyheter passar Tenfalk på att flika in en halvhemlig nyhet om att det snart är dags för ett nytt open air i Malmö. Eller rättare sagt ”någonstans mellan Malmö och Lund”.
– Så är det. Redan lördag den 13 juli kommer vi presentera ett litet Open Air. Det kommer bli riktigt bra, men som vanligt håller vi den exakta platsen hemlig för att vi vill endast ha dit vårat folk och medlemmar så att säga. Bara att hålla utkik i sociala medier.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!