Elin Mohlander och Evalena Jonsson.

Klädmärket Residus vinner årets Show Up Fashion Award

Redaktion 16:16 14 Apr 2021

Kammar hem ett entreprenörspaket värt 350 000 kronor.

Den årliga entreprenörstävlingen Show Up Fashion Award (SUFA) är en satsning signerad Tex! by Marketplace Borås. Syftet med priset är att hjälpa nyetablerade modevarumärken att skapa en stabil grund att växa på.

Vinnaren får ett entreprenörspaket värt cirka 350 000 kronor, varav nästan en tredjedel består av kontanter. Detta har denna gång tillfallit klädmärket Residus.
– Att vinna SUFA20 är ett fantastiskt kvitto för oss på att den produkt och det hållbarhetsarbete vi gör är relevant och intressant utifrån ett branschperspektiv, säger Elin Mohlander och Evalena Jonsson som är grundare av Residus. 

Duon vinner enligt juryn priset för sitt genomtänkta koncept där hållbarhet och transparens går hand i hand med tidlös design och en genomtänkt affärsidé. Bland annat använder Residus sig av QR-koder i tvättlapparna för att kunden ska kunna spåra material från fiber till slutprodukt.

Årets jury har bestått av av Ulrika Nilsson, J.U.S., Emina Alivodic, NELLY.com, Stefanie Malmgren De Oliveira, Swedish School of Textiles, Maria Lagerman, c/o Circles samt Johan Magnusson, Scandinavian Mind.

Läs även: Sveriges coolaste jobb – Residus

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!