Julklappsguide för gamers

07:33 21 Nov 2022

Med julen runt knuten börjar det bli dags att se över den prylpeppade gamerns önskelista. Spelredaktörn har sin vana trogen djupdykt i både de hårda och mjuka paketen för att se vad som är allra mest värt för alla snälla 1337-barn (och -vuxna) där ute.

Tangentbord


Steelseries Apex 9 Mini 

Pris: 1 499 kr
Apex 9 Mini ser inte mycket ut för världen. Bokstavligt talat. Minitangentbordet är nämligen exakt vad det låter som: pyttelitet och superkompakt. Men kvaliteten är – precis som väntat för Steelseries – riktigt hög. Snabba optiska switchar, gedigen byggkvalitet och bra höjd - söker du ett minitangentbord är det här perfekt.


Logitech Pop Keys 

Pris: 899 kr
Uttrycksfulla tangentbord är en allt snabbare växande marknad, även om de flesta förbyggda ser likadana ut. Med sina runda knappar och lekfulla färg sticker Pop Key ut - på ett bra sätt. Logitechs Pop Key-tangentbord är nog inte tänkt att fungera som ditt åtta timmar om dagen-val, men som ett stilfullt alternativ är det perfekt.

HyperX Alloy Origins Core 
Pris: 890 kr
Med HyperX Alloy Origins Core kan du förvänta dig ett TKL-tangentbord av hög standard men för en relativt liten peng. Aluminiumchassit ger tangentbordet en mysig tyngd och de mekaniska switcharna är både responsiva och sköna.


The Shrimp Model 1

Pris: 879 kr
Hör du till den rätt smala skaran som upplever att TKL-tangentbord är för stora? Då är The Shrimp kanske något för dig! Ett avkapat tangentbord (med handledsstöd) som bara rymmer 25 tangenter. Det är helt ärligt genialiskt för att maximera skrivbordsutrymme när du spelar - eller om du arbetar på en ritplatta eller liknande. 

Headsets/Hörlurar


Adidas RPT-02 SOL 

Pris: 2 390 kr
“Klimatsmart” är ett försäljningsargument som inte alltid känns logiskt, men i fallet med Adidas RPT-2 SOL är det faktiskt precis så. Hörlurarna är byggda av återanvänd plast, har utbytbara mjukdelar som går att tvätta samt inbyggda solceller - så du slipper ladda! Eftersom lurarna också låter bra och är riktigt snygga är det här ett givet köp.


Logitech Zone Vibe 100

Pris: 1 100 kr
Zone Vibe 100 är den billigaste hörluraren i årets julklappsguide. De sticker inte ut på något sätt och ser ganska anonyma ut – vilket absolut kan vara en bra sak. De har ett trevligt ljud och är väldigt lätta och bekväma, något som underlättar under längre användning. För det absolut bästa spelljudet finns det dock bättre alternativ.


Logitech G735

Pris: 2 200 kr
Logitechs G735-lurar riktar sig mot den stilsäkra gamern och för den som vill matcha med andra produkter är Logitechs Aurora-kollektion riktigt fin. Ljudet är ganska bra även om mikrofonen kunde varit bättre, och det går att ansluta mobilen till lurarna samtidigt som den är kopplad till en spelkonsol. Men för det förhållandevis höga priset borde nog ändå fodralet ha ingått.


HyperX Cloud Alpha Wireless

Pris: 1 990 kr
300 timmars batteritid går inte att skoja bort. Och när HyperX Cloud Alpha Wireless förutom helt enorm batteritid dessutom har riktigt bra ljud, underbar komfort och en bra mikrofon är det nästintill omöjligt att inte rekommendera det här headsetet till alla. Alla förutom Xbox-användare, som inte  verkar få något stöd alls här.


Steelseries Arctis Nova 7 Wireless

Pris: 2 190 kr
Med snygg design och härlig bas är Steelseries Arctis Nova 7 en trådlös hörlur som kommer hittas under många julgranar i år. Mikrofonen är inte den bästa men går att gömma undan för den som inte vill kommunicera. Arctis Nova 7 har, till skillnad från Cloud Alpha, inga problem att ansluta till alla möjliga enheter - gärna samtidigt dessutom.


Creative Outlier Pro

Pris: 1 000 kr
Creatives Outlier Pro är ett par relativt billiga öronpluggar med aktiv brusreducering. Batteritiden är bra, de sitter bra i örat och ljudet är helt okej. Den enda nackdelen är egentligen laddaretuiet, som är stort och plastigt.

In-ear-Lurar


Adidas FWD-02 Sport

Pris: 1 699 kr
FWD-02 Sport är precis som det låter ett par in-ear-lurar gjorde för att leverera bra ljud samtidigt som du rör dig. De sitter riktigt bra i örat (med flera alternativa delar för olika öronstorlekar) och har ett ljud som är svårt att klaga på. Största minuset är att de saknar brusreducering - så ditt flåsande kommer förmodligen dränka musiken.


Adidas Z.N.E. 01 ANC

Pris: 1 990 kr
ZNE 01 är ett par riktigt snygga Adidas-öronpluggar för den som vill ha de tre strecken inte bara på skorna utan också i hörselgångarna. Lurarna kommer med ett ganska bra ljud (borde inte vara en överraskning med den prislappen) men har tyvärr riktigt dålig brusreducering. 

Högtalare


Ultimate Ears Wonderboom 3 

Pris: 1 090 kr
Ingen skulle bli förvånad om du inte kunde se skillnad på Wonderboom 2 och nya 3. Men faktum är att den vattentåliga, flytande(!) lilla högtalaren på något sätt blivit ännu bättre. Släng med den här i picknickkorgen och du slipper bry dig om annat än vad spellistan innehåller.


Anker Soundcore Flare 2

Pris: 790 kr
Om du vill ha en prisvärd högtalare och känner att hörseln inte är det enda sinne du vill kittla - då kan Soundcore Flare 2 vara ett bra köp. Flare 2 har nämligen Dubbla LED-ringar som kan blinka i massvis med olika färger. Ljudet är okej om än lite lågt även på högsta volym.


Sound Blaster Katana V2X

Pris: 3 490 kr
Creatives nya soundbar Katana V2X är en kompakt sak som gör sig allra bäst i små utrymmen - till exempel under din datorskärm. Att vila öronen från hörlurar och omslutas av en varm och djup ljudbild är verkligen helmysigt.

Möss


Logitech Pop Mouse

Pris: 399 kr
För den som spelar online-fps och söker precision och hastighet är Logitechs stiliga lilla pärla Pop Mouse kanske inte perfekt. Men om du söker en tangentbord-mus-kombo som verkligen sticker ut (kanske vill du ha en trådlös backup-lösning?) behöver du verkligen kolla in Logitechs Pop Mouse och Keys!


Logitech G502 X Plus 

Pris: 1 790 kr
Om du vill ha en gamingmus som ser ut som att den rest tillbaka från en avlägsen framtid kan G502 X Plus vara perfekt. Med hela 13 olika programmerbara knappar, LED-belysning och en max-dpi på över 25000 är det här ett trådlöst vrålåk. Men! Köp den inte om du är: 1) rädd för att spendera pengar, 2) inte vill ha en hög mus eller 3) är vänsterhänt.


HyperX Pulsefire Dart Wireless

Pris: 879 kr
Föredrar du dina gamingmöss lätta och små? Då är nog Pulsefire Dart inte något för dig. Den här musen är nämligen både ganska hög och relativt tung. Men för den som vill känna att det finns något i handen är Dart ett förhållandevis billigt alternativ till gamingmöss i en mycket högre prisklass.


NZXT Lift

Pris: 599 kr
Med Lift levererar NZXT en slags baseline-datormus som funkar riktigt bra för sin prislapp. Designmässigt är det en ren och lågmäld mus som inte kommer sticka ut - men det är en bra sak! Alla möss behöver inte se ut som rymdskepp.

Mikrofon


HyperX Solocast 

Pris: 749 kr
För dig som tröttnat på att behöva kompromissa med headset-mikrofonernas ofta halvdana ljud är HyperX nya Solocast ett otroligt prisvärt alternativ. Det här är en enkel mikrofon som gör precis det den behöver, varken mer eller mindre, och dessutom genererar grymma inspelningar. Om det finns något negativt med Solocast så är det möjligen att mikrofonens stativ är i minsta laget.


NZXT Capsule Microphone

Pris: 1 200 kr
För den som söker en väl fungerande mikrofon som är lätt att komma igång med och dessutom ser rätt bra ut är NZXT:s Capsule ett grymt köp. Extra bra blir den tillsammans med Boom arm!


NZXT Boom Arm

Pris: 1 399 kr
Mikrofonarmar är en sån där sak du inte kan leva utan om du väl börjat använda. Bra ljud utan att skräpa ner skrivbordet. NZXT:s arm är ett ruskigt bra alternativ. Se bara till att mikrofonen du skruvar fast har lite tyngd (och går att fästa!).

Lampa


Logitech Litra Beam 

Pris: 1 499 kr
Finns det något värre än ett videosamtal med dålig bild? Eller en streamer som sitter i mörkret? Litra Beam är en fantastiskt lösning för belysning när du filmar dig själv. Här kan du ställa ljusstyrka och färgtemperatur med snabba knapptryck - och du kommer alltid se perfekt ut för din publik.

Handkontroll


Microsoft Elite Series 2 - Xbox Design Lab

Pris: Från 1 590 kr
Microsofts lyxiga Elite Series 2-handkontroll har precis blivit ännu bättre. Med Xbox Design Lab kan du designa din egen version och göra den helt unik med allt från inskriptioner till färgade baksidespaddlar. Nu behöver vi aldrig mer blanda ihop vilken handkontroll som tillhör vem.

Kläder


Stiksen NIP keps

Pris: 490 kr
Kepstillverkaren Stiksen har gjort det mäktigaste en stilsäker och esportintresserad person kunnat önska sig: teamat upp med Sveriges genom tiderna grymmaste esportlag! Stiksens fina 105 canvas-modell med broderat ninja-tryck kommer locka komplimanger både på klubben och lanet.

Monitor


Dell 32 Curved Gaming Monitor (S3222DGM) 

Pris: 4 300 kr
Böjda spelmonitorer med snabb uppdateringsfrekvens och hög kontrast är en fröjd att ha framför ansiktet. Åtminstone så länge du inte funderar på vad de gör med din plånbok. Dells S3222DGM sparar in på lite av krämen men sänker priset så pass lågt att det nästan känns som ett feltryck. Upplösningen är inte super och skärmen klarar inte HDR - men det här är en otroligt prisvärd monitor i sin klass.

Surfplatta 


Nokia T21

Pris: 3 199 kr
T21 är en lätt och tunn, men ändå kraftfull, liten rackare för de som gillar surfplattor med Android-OS. Med bra batteritid och en 10,36-tums skärm med 2000x1200-upplösning var det här en överraskning i ordets allra mest positiva betydelse!

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2022.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!