Google ska lösa spoilerproblematiken

12:57 8 Apr 2015


Google har fått patent på en app som kan vara lösningen på det eviga spoilerhelvetet. Projektet är i begynnelsefasen, men om allt vill sig väl får du inom kort kolla på dina serier i fred, rapporterar Vulture.

Spoiler-debaclet verkar vara ett fenomen som aldrig dör ut. Oavsett om du avslöjar något från en taskig actionfilm från 1976 eller senaste avsnittet av Game of Thrones riskerar du att bli utfryst från din vänkrets på obestämd tid. Men nu kan lösningen vara här, och föga förvånande är det Google som vill ta kontrollen över ditt konsumerande för att ”hjälpa” dig.

I det patent Google har fått framgår det att deras app kommer kunna följa människors konsumerande av till exempel tv-serier. Om någon skriver något avslöjande från en handling i sociala medier, träder appen in och suddar bort en del av informationen, för att sedan ge dig möjlighet att klicka dig in på det avslöjande materialet.

Bild är tagen från The United States Patent and Trademark Office.

Det är ännu oklart hur det hela kommer att funka i praktiken, då Google (ännu) inte äger alla sociala medier. Men lösningen på spoilerproblematiken kan vara på väg – även om det blir uppenbart att Google tar ännu ett kliv mot att övervaka varenda steg vi tar.

Läs även: vår grundkurs i Google och Greta Thurfjells Google Analytics-relaterade hobby.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!