Tio irriterande saker en fotbollssupporter gör

13:11 17 Apr 2015


Här har vi ett gäng som tycker att spelarna ska kämpa.

Det är vår, Allsvenskan har startat och det märks. Fotbollssupportern tappar allt som oftast all form av logiskt tänkande.

Efter den allsvenska premiären har det ivrigt diskuterats om den fina inramning de svenska arenorna bjöd på. Supportrarna är i vissa fall bäst i Europa – ett imponerande betyg för svensk fotboll. Något det däremot inte pratas om är de irriterande saker fotbollssupportern i tid och otid gör. Därför har vi skapat en liten guide, för att illustrera några av fotbollssupporterns mest enerverande egenskaper.

1. Den refererar till laget som ”vi”
Det är superhärligt att du tillhör en gemenskap. Alltså, det är verkligen det. Men det finns en anledning till att du betalar matchbiljett och inte får beträda gräsplanen. Du är ”vi” med publiken – inte med laget.

2. Den pratar om vikten av att "kämpa"
Att alltid ge allt är viktigt inom fotboll, men det gör spelarna i division fem också. När du står och skriker "kämpa" borde du kanske skrika "byte" istället. Professionella fotbollsspelare tränar nämligen ganska mycket – om spelaren bara har en grym kämparanda borde hen kanske stå med dig i publiken istället.

3. Den battlar om vem som har sett VM-krönikan från 1994 flest gånger
Det börjar bli dags att kämpa mot det oklara suget att damma av VHS-kassetten för att återigen uppleva bragden i USA. Det var över tjugo år sen, och det är ingen som bryr sig om att du har sett VM-krönikan fler gånger än vad Zlatan har gjort landslagsmål.

4. Den skriker precis vad som helst rätt ut
Av någon märklig anledning gör fotbollsmatcher att människor inbillar sig att de får skrika vad som helst, när som helst. Det behöver inte ens vara på arenan. Det enda kravet är att det är matchdag, sen är det bara att maxa decibelnivån och framföra, ordet är inte rätt här, ljudet: UUUAAAÖÖÖ!

5. Den anser att allt är offside
Om du har gått på en fotbollsmatch har du hört det. Du har säkert till och med ryckts med och skrikit det själv: "OFFSIDE!". Men hallå, du sitter tvåhundra meter från situationen. Den enda logiska förklaringen till att du faktiskt har sett det är att du i själva verket är Stålmannen, och då är det inte läge att ta en paus från att rädda världen.


Bajensåsen. En bajensås.

6. Den samlar på lagmemorabilia 
Det kan vara en gräsplätt från den numera nedlagda arenan eller en inglasad matchbiljett från den otroligt viktiga derbysegern hösten 2002. Vi fattar, du tycker om ditt lag, men du behöver inte använda O ‘Learys som dekoreringsinspiration för det.

7. Den tycker att fyrverkerier ska användas året runt
Ingen fotbollsmatch är komplett utan att man får tända eld på en liten pinne. Eller? 

8. Den har på sig fåniga kläder
Så är det bara. 

9. Den slåss 
INTE ALLA FOTBOLLSSUPPORTRAR! Men ändå för många. 

10. Den rör sig i flock 
Har du någon gång hamnat i samma tunnelbanevagn som ett vrålande gäng fotbollsupportrar på väg till eller ifrån ett derby, då vet du vad vi menar. 

Läs även: Hur du påverkar en kontroversiell match bäst.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Sidleds-Danne, bitterhet och några klassiska fotbollsfilmer

Årets humorhändelse kan mycket väl ha varit när fotbollsspelaren Anders Svensson i Aftonbladets EM-bilaga fick tala ut om sitt stora intresse för film och dramatik (något han gjort i samband med varje mästerskap sedan OS i Berlin 1936). Listan lyder: Nyckeln till frihet; Dum, dummare; The Huricane; Notting Hill; Sagan om ringen, alla tre.

Årets humorhändelse kan mycket väl ha varit när fotbollsspelaren Anders Svensson i Aftonbladets EM-bilaga fick tala ut om sitt stora intresse för film och dramatik (något han gjort i samband med varje mästerskap sedan OS i Berlin 1936). Listan lyder: Nyckeln till frihet; Dum, dummare; The Huricane; Notting Hill; Sagan om ringen, alla tre.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!