Fiskarmössor och elektronisk yoga

Redaktion 12:31 29 Jan 2015
kindness.jpg
Kindness.

Årets kortaste månad ska fyllas med kultur i hög klass och allmänt livsnjutande. I februari åker vi några vändor över bron, yogar till elektronisk musik, och utforskar ljud på både klubben och i konsten!
 
Yung Lean & Sad Boys
Babel i Malmö, den 7 februari
Ingen har väl lyckats undgå fenomenet Yung Lean och hans crew Sad Boys? Äntligen får också Malmö en chans att vara med i hypen, om än lite sent på bollen, när de spelar på Babel den 7 februari. Sätt på din bästa fiskarmössa, knyt en tjocktröja runt midjan och fyll på med Fiji-vatten när den här garanterade folkfesten utbryter. 
 
Nordic Sound Art
Skånes Konstförening, Bragegatan 15 i Malmö den 27 februari–1 mars, nordicsoundart.com 
Skånes Konstförening bjuder in till en grupputställning där konstnärer från Finland, Sverige, Norge, Danmark och England möts i utforskandet av ljud i olika disciplinära vinklar som bildkonst, arkitektur, performance, skulptur och installation. De arbetar för att uppmärksamma ljudens betydelse bland våra sinnesintryck, som ofta är påtagliga och direkta men ibland även undermedvetna och subtila. Detta är ett par dagars gästspel så passa på!
 
Kindness (LIVE)
Pumpehuset, Studiestæde 52 i Köpenhamn den 11 februari
Frost Festival presenterar ett av Englands mest omtalade och upphypade namn just nu: Kindness. Albumaktuella Kindness, som är namnet på Adam Bainbridges soloprojekt, besöker Öresund för första gången och det vill vi absolut inte missa. 
 
Klubb Asana  
Inkonst, Bergsgatan 29 i Malmö den 29 januari, samt den 12 och 26 februari
Efter succépremiären fortsätter nu Klubb Asana på Inkonst, en helkroppslig utomgalaktisk upplevelse. Klockan 18.30 smäller det, då utför besökarna yoga-positioner tillsammans, ackompanjerade av elektroniskt mantra och hypnotiserande visuals. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerade, och passet hålls av yoga-instruktören känd från Kontexts episka pass. Rasmus Alkestrand står för den stämningsfulla musiken. 
 
Northern Electronics + Posh Isolation 
Mayhem, Ragnhilgade 1 i Köpenhamn den 14 februari
Showcase och label night med de två skivbolagen Northern Electronics och Posh Isolation den 14 februari. Spelar gör bland andra Varg, Damien Dubrovnik, Abdulla Rashim och Vit fana. 
 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!