Din guide till gallerinatten

19:47 25 Sep 2014

På lördag håller gallerier och konstmuseum öppet in på natten och är ett alldeles ypperligt tillfälle att ränna runt på stan och mingla, skåla i plastglas och kolla på konst. I årets upplaga av gallerinatten deltar 38 gallerier och konstinstitutioner, och för att underlätta för alla viktiga typer har Nöjesguiden plockat ut några guldkorn av pin-droppa för kvällen. 

1. Lilith Performance Studio
Bragegatan 15, kl 18-24
Under gallerinatten premiärvisar Lilith Performance Studio den finsk-israeliska konstnären Dafna Maimons kortfilm The She The Same, en tjugo minuter lång berättelse om kärlek och begär. Dessutom: Performance 4 – ett turnerande program av internationella performancevideos med verk av 15 konstnärer och konstnärsgrupper från olika delar av världen på temat självporträtt. 

2. Krets
Kristianstadsgatan 16, kl 18-24
På gallerinatten flyttar Red Light Radio sin studio från Amsterdam till Malmö. Till den lilla lokalen som Krets huserar i för att vara närmare exakt. Med sig har de sina hosts och resident-DJ:s Orpheu de Jong och Father Futureback som kommer bjuda in lokala musiker och konstnärer till programmet. Tips: För den som fått mersmak spelar Orpeu de Jong senare på en fest i ett visst industriområde.

3. Moderna Muséet
Ola Billgrens Plats 2-4, kl 18-24
Nu visas den tredje upplagan av den stora Modernautställningen på Moderna Muséet i Malmö. Utställningen innehåller verk från 38 samtida konstnärer och konstnärsgrupper från Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

4. Frank
Ahlmansgatan 3 , kl 18-24
Stor invigningsfest för galleriet och idéverkstaden FRANK. Ett stort gäng konstnärer kommer ställa ut och flera band kommer spela.

5. Makeriet
Möllevångsgatan 37, kl 18-24
Kanadensiska konstnären Sara Anstis utställning clean + quiet är en samling storskaliga teckningar och ett antal objekt som hon själv beskriver som "inte särskilt användbara med trevliga att titta på". Utställningen växte fram från att ha varit fokuserat på teman som hemvändande och familj, till att bli något som också handlar om den pragmatiska effekten av konsnärens skiftande miljöer då hon reser och söker sina rötter i Sverige.

6. Skånes Konstförening
Bragegatan 15, kl 18-24
Skånes Konstförening firar den internationella kassettdagen med att bjuda in ett gäng aktörer inom den lukrativa kassettscenen för både uppträdande och försäljning av egna och andras grejer. 

7. Galleri Gordon
Nobelvägen 46, kl 18-24
Galleri Gordon ställer ut en samling av olika konstnärer och delar av Gordons medlemmar. Medverkande konstnärer är: Sebastian Blomqvist, Sara Nilsson, Olof Lindgren, Erik Tobiasson, Sera Cederberg och Tanja Obradovic.

8. [Format]
Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15B, kl 18-24
Fotogalleriet [format] visar grupputställningen "Handplockat – på utflykter i bildarkiven" och "After a while it gather itself back (Längre bort än man kan se)" av Thom Bridge. 

9. Galleri Ping-Pong
Stora Nygatan 4, kl 18-24
Swedish Wood är en utställning med konstnärerna Mats Adelman och Ylva Westerlund. 

För mer happenings under Gallerinatten 2014 kan man kolla in ett fullständigt program och karta

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!