Foto: Inger Marie Grini

Det här är Sveriges lyxigaste studentboende

13:41 21 Aug 2019

Comfort Hotel Xpress Stockholm Central låter en utvald student checka in på hotellet kostnadsfritt under september månad.

För andra året i rad anordnar Comfort Hotel Xpress i Stockholm en studenttävling där priset är en hel månads vistelse på hotell. Tävlingen riktar sig till studenter som påbörjar en utbildning i höst och flyttar till Stockholm för utbildningens skull. Initiativet har de valt att kalla Comfort Dorm Hotel.

Huvudstadens bostadsbrist är ökänd i hela landet, och för studenter är de avsedda bostäderna ingen garanti. Ofta dröjer det flera terminer innan en studentbostad finns tillgänglig. Daniel Pettersson som är general manager på Comfort Hotel Xpress Stockholm Central gläder sig åt initiativet som erbjuder en tillfällig lösning för åtminstone en av studenterna.
– Comfort Dorm Hotel är enormt fantastiskt. Vi vill hjälpa framtidens stjärnor att förverkliga sina drömmar genom studier. Att inte hitta en plats att bo på får inte vara ett hinder och kan vi hjälpa till så ser jag det som en självklarhet att vi ska göra det. Det är en stor ära att vara delaktig i detta initiativ och jag är otroligt stolt över att arbeta med vår kreativa hotellkedja, en kedja som kämpar för att alla människor ska få möjligheterna till att göra det man brinner för, säger han i ett pressmeddelande.

Utöver hotellrum ingår frukost och tillgång till tvättmaskin under hela vistelsen. I år blev 20-åriga Julia Armskogh från Örebro den lyckliga vinnaren.

Grattis till vinsten! Vad ska du plugga?
– Tack så mycket, jag är så glad! Jag ska börja plugga på Södertörns högskola, på polisutbildningen.

Var hade du bott i september om inte på Comfort Hotel?
– Hemma i Örebro som är cirka två timmar bort. Jag har inte hittat något boende, så jag hade ställt in mig på att pendla varje dag i början. 

Vad ser du mest fram emot?
– Att få känna en trygghet i att ha en fast punkt i en främmande stad första månaden på min utbildning. Det är guld värt att få möjligheten att utforska Stockholm och bo så pass centralt som jag får göra nu.

Vem i hela världen skulle du helst vilja dela hotellrum med?
– Om det hade varit möjligt så Avicii, helt klart. Ligga bredvid honom i sängen och bara prata om allt och ingenting, det vore något.

Hur löd din motivering till tävlingen?
– ”Jag har kommit in på min drömutbildning, nämligen polisutbildningen! Jag är från Örebro och letar för fullt efter ett boende men som alla vet är det inte det lättaste... Jag har ställt in mig på att få pendla i början men detta skulle verkligen vara en boost för att få tag på en lägenhet! En stor, stor lättnad skulle infinna sig om jag hade en fast punkt att landa i efter långa dagar i skolan...en månad är guld värt! Håller alla tummar!”

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!