Birro blir vloggare hos SVT

16:47 27 Jan 2017

Alex Schulman verkar få rätt i sin profetia.

2014 fick Marcus Birro sparken från sitt jobb som krönikör hos Expressen och blev dessutom av med i stort sett samtliga sina frilansjobb efter att ha twittrat negativt om islam. Men nu verkar han vara hett villebråd på arbetsmarknaden igen. Häromveckan förutspådde Alex Schulman att Marcus Birro kommer att bli nästa stora stjärna på den svenska åsiktshimlen och motiverade det med att Birros texter på Nyheter24 blir oerhört virala. 

Sedan dess har Birro startat en podcast på initiativ av finansiären Michael Strandberg. Nu avslöjar dessutom Resumé att Birro kommer att bli vloggare hos SVT Opinion.
– Vi är några handplockade som turas om att spela in inlägg via mobil som SVT sedan lanserar på sin sida. Min avdelning kommer att heta "Birros Opinion". Jag kommer ta upp samhällsfrågor som jag brinner för men också dagsaktuella ämnen som redaktionen och jag gemensamt snackar ihop oss om. Jag är väldigt glad och stolt att vara en av dem som blivit tillfrågade, säger Marcus Birro till Resumé.

Birro instämmer i att hans karriär har fått ett uppsving.
– Jag är stolt och hedrad över att få den här chansen. Mitt yrkesliv är onekligen på väg upp just nu. Öppet Hjärta har premiär den 14 februari, jag kommer ut med två nya böcker 2017 och så får jag chansen att göra detta på SVT. Dessutom kommer det fler mediala samarbeten nästa vecka. Jag ser onekligen fram emot det här året med stor tillförsikt, säger han.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!