Bäst just nu – litteratur november

09:27 22 Nov 2016

Nöjesguidens litteraturredaktör Elis Burrau sammanfattar vad du ska läsa denna månad. 

Tao LinTaipei (Constant reader)
De senaste årens kanske vackraste kärleksroman? Jag gråter när Paul och Erin filmar sig själva med en otymplig MacBook höga på MDMA, när de använder den sarkastiskt intellektuella ”rösten”, när de gifter sig i Las Vegas. Det är den krampaktiga internhumorns tristesstrippiga peak.

Maggie Nelson – Argonauterna (Modernista)
Maggie Nelson är en otrolig stilist, en obligatorisk. I Argonauterna fulländas fragmentformen med en häpnadsväckande intelligent och hjärtskärande kvickhet.

Joar Tiberg – Atts jord (Albert Bonniers förlag)
Den spefullt slutna boken läcker ofärdighet och död när den med subtilt självhat presenterar en rural dystopis små språkruiner.

Eiríkur Örn Norddahl – Dumhet (Rámus)
Islands sötaste rabulist skräder varken berättarglädje eller hyckleri när han gycklar samtiden, och han gör det dessutom tillräckligt många varv för att det ska kännas ”fräscht” i denna oväntat raska uppföljare till Ondska (som antagligen inte är en uppföljare).

Jessica Andersson JonsonEn sång som kommer underifrån ([Irr]licht)
Någonting går sönder när den organiska dikten sakligt sjunger om Conor Claptons fall från skyskrapans fönster, om moderns smärtsamt konsekventa förhållningssätt till Tears In Heaven.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!