Bäst just nu: Konst, september 2015, Stockholm

Anders Karnell 16:39 25 Aug 2015

Adrián Villar Rojas
Moderna Museet, till den 25 oktober
Det spökar visst ute på Moderna Museet. Längst in och längst bort i huset vandrar en ande. Och ghostbustern är den argentinske konstnären Adrian Villar Rojas. I sin jakt på spöket har han gillrat ett antal fällor: ett gigantiskt podium fyllt med föremål, en åtta år gammal tårta (på riktigt), en argentinsk peso – eftersom spöken inte kan motstå pengar, och mycket mer. Så vem är då anden? Det är du.

Selfie
Galleri Steinsland Berliner, Bondegatan 70, till den 13 september
I korsningen Gatukonst och Samtidskonst ligger GSB. Höstsäsongens första utställning heter Selfie och är en grupputställning med amerikanska och europeiska konstnärer. Även om Kim tar trehundra bilder innan hon väljer vilken hon ska ha, kommer hon inte i närheten av den precision som de här är gjorda med. För Kim tror att utsidan är insidan. Det är den inte. Det är tvärtom.

Camilla Løw
Elastic Gallery, Gävlegatan 10 B, till den 26 september
Det vore fel att säga att Camilla Løw är något annat än i tiden. I hennes värld kokas verkligheten ner till geometri och känslorna till färgfält. På samma gång enkelt och svårbegripligt som EDM. Hennes geometriska former är så tilltalande att hon nog måste se upp innan hon ser en rakkopp på Grandpa som är förvillande lik hennes skulpturer.

Annika von Hauswolff
Andréhn-Schiptjenko, Hudiksvallsgatan 8, till den 26 september
När en av svenskt fotografis bästa ställer ut, får vi inte missa det! Vi skulle kunna kalla utställnngen ”Regram – för hand”. Annika von Hauswolff har grävt i gamla fotoarkiv (tänk ett bortglömt Instaflöde), sedan valt ut/likeat några. Efter det har hon skapat egna fysiska bilder. De hon valt ut de visar vem hon är. Precis som vi väljer att följa på Instagram visar vilka vi är.

Thomas Broomé
Galleri Magnus Karlsson, Fredsgatan 12, 27 augusti–4 oktober
När Rihanna sjunger Diamonds, undrar jag om det inte är Thomas Broomé hon menar? Måste vara det, för med diamantskärpa visar han oss nu brytpunkten där ljus blir konst.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!